SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget
Lugi
vs
Ystads IF Handbollförening
LugivsYstads IF Handbollförening

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 03 april, 16:00
Plats:Sparbanken Skåne Arena
Serie:SM-Kvartsfinaler   Tabell >>
SM-SLUTSPELET: Vi åkte ur slutspelet efter förlust mot Lugi
2021-04-04 20:47
Foto: Bildbyrån

Efter ännu en fin första halvlek så dippade vi i andra halvlek i den helt avgörande kvartsfinalen. Lugi vann sin hemmamatch med 30-27 efter 15-15 i halvtid. Därmed går Lugi vidare till semifinal efter 3-1 i matcher mot oss.

 

Det känns som ett ovärdigt slut på en annars ganska bra säsong, sa Oscar Carlén till YA.

 

Vi kom till Lund med ett sargat manskap. Sedan tidigare är våra tre ordinarie målvakter (Niklas Kraft, Erik Hvenfelt och Pontus Encrantz) borta på grund av hjärnskakning. Vår försvarsgeneral Lasse Balstad visade sig inte vara spelklar, Jonathan Svensson fick kasta in handduken så sent som dagen innan match. Förutom dessa fem spelare har Kim Andersson problem med armbågen i skottarmen, vilket synts under samtliga fyra möten med Lugi där han knappt skjutit några skott (1 mål på 7 skott). Visst har vi ett bra lag som tog seriesilver i Handbollsligan, men det är klart att det blir kännbart i slutspelet när man har sex ordinarie spelare på skadelistan.    

Jag vet inte ens om jag behöver kommentera det. Inom loppet av två månader har vi blivit av med våra målvakter och fått ersätta dem. Vi har blivit av med vår försvarsgeneral och vår anfallsgeneral Kim är skadad. Och även Jonathan Svensson nu, så bägge vänsterniorna framåt. Ja, vad vill du ha för kommentar på det, sa Oscar vidare.

 

Ja, det betyder mycket för er antar jag?

 

Det betyder mycket, sa Oscar.

 

– Jag vet inte hur många fria lägen vi bränner i dag, men det är säkert 10-12 stycken. Det är ingen som gör det med vilje, men det är det som avgör matcher. Man kan spela hur taktiskt och hur bra som helst, men om man bränner sina fria lägen, de sista bitarna av ett anfall så kvittar det hur man spelar, sa Oscar slutligen,

 

Oscar påpekade också att andra spelare kommit in i stället och gjort, med Oscars ord: ”heroiska kämpainsatser”.

 

Vi visste redan om från grundserien att vi skulle få svårt för Lugi, även om de enbart slutade 7:a i serien. För vi förlorade båda matcherna mot dom i ligan. Ser man på våra förluster mot Lugi i slutspelet så förlorar vi tre jämna matcher; vi förlorar två matcher med tre mål och en match med två mål. När det är så pass jämna matcher är det små saker som fäller avgörande, då vill man helst kunna välja att spela med de spelare som är hetast för dagen. Den möjligheten försvann för oss eftersom vi inte hade så många ordinarie spelare att byta med.      

 

Vår formkurva var inte den bästa när vi gick in i SM-slutspelet, sett till de fem sista matcherna i ligan låg vi på 7:e plats. Vi var visserligen ett av de två lag som gjorde flest mål på dessa fem matcher, vår målproduktion var starkt under hela ligan med 29,6 mål i snitt. Men de fem sista matcherna släppte vi in 29,6 mål i snitt att jämföra med de 26,9 mål som vi släppte in under resterande säsongen. En intressant jämförelse är att de tre lag som hade bäst formkurva i slutet av ligan också tagit sig till semifinal; IFK Kristianstad, IK Sävehof och IFK Skövde. Lugi var 10:a på den formkurvan, det var en period då de bland annat saknade Karl Wallinius på grund av skada.

 

Så här tätt inpå uttåget ur slutspelet får vi ändå passa på att glädja oss åt silvermedaljerna från Handbollsligan vår 50:e säsong i högsta ligan. Det är ett styrkebevis att prestera på en hög nivå under en hel serie. Det är dessutom hela nio år sedan vi slutade så högt som på 2:a plats i serien. Bra gjort - sträck på er pågar!     

 

Den här säsongen är inte slut än utan vi kommer att spela semifinal i EHF European Cup med start om två veckor. Fram tills dess hoppas vi att det medicinska teamet får ordning på så många av de skadade spelarna som möjligt. Det vore ju så klart trevligt att avsluta säsongen 20/21 "on a high note". 

 

Resultat: 30-27 (15-15)
 
Topp-4 målskyttar:
Ludvig HALLBÄCK, 6 mål
Jim ANDERSSON, 6 mål
Dalibor DODER, 4 mål
Hampus ANDERSSON, 4 mål
 
Topp-3 MEP-poäng
Jakob NYGREN, 3,65 MEP
Ludvig HALLBÄCK, 3,65 MEP
Jim ANDERSSON, 2,86 MEP
 
Mer om matchen i Media
YIF är utslaget Ystads Allehanda
 
yif.se/Jörgen Hansson

<< Tillbaka

 
 
HUVUDSPONSORER
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners