SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget

Lugi
vs
Ystads IF Handbollförening
LugivsYstads IF Handbollförening

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 25 mars, 19:00
Plats:Sparbanken Skåne Arena
Serie:SM-Kvartsfinaler   Tabell >>
SM-SLUTSPELET: Säker vinst mot Lugi i kvartsfinal 2
2021-03-26 11:42

Igår var det inget snack om saken. Vi gjorde en strålande match och ledde från start till mål. Vi vann matchen med 24-15 (10-7) i en målsnål tillställning. Därmed står det 1-1 i kvartsfinalserien och vi har tagit tillbaka hemmaplansfördelen igen.

 

– Det här är slutspelsversionen av Ystads IF. Det är kampvilja och passion, sa Oscar Carlén till YA.

   

Att det var klasskillnad igår skvallrar statistiken om. Den sammanlagda MEP-poängen för oss blev 20,6 poäng, att jämföra med LUGIs 5,9 poäng. 

 

Poängkungarna i vårt lag var två, deras MEP-poäng sticker ut rejält. Ludvig Hallbäck tog revansch på sig själv efter en blek insats i förra mötet. Ludde kom i 6,3 MEP-poäng efter att gjort åtta mål på nio skott samt så gjorde han fem assist. Oscar Jensen var rena muren igår när han storspelade mot sitt gamla lag. Oscar räddade 18 skott och kom upp 54,5% räddningar, tack vare det kom han upp i finfina 5,2 MEP-poäng.        

 

– Vi har fått släppa det taktiska lite och gå tillbaka till det grundläggande som handboll faktiskt är. Kampvilja, passion. Det är så här man vinner slutspelsmatcher. Kan vi fortsätta på det här spåret har vi goda chanser att vinna fler slutspelsmatcher, sa Oscar vidare. 

 

Vi fick bevittna ett YIF-lag som kämpade på det viset som krävs i ett slutspel. Vi fick det vi önskade inför matchen; fint försvarsspel och målvaktsspel. Oscar Jensen var som sagt rena väggen bakom ett smart och hårt kämpande försvar.

 

- Vi måste vara ödmjuka och förstå att en sån här insats kostar energi för oss. Som tur är kostar den energi för Lugi också, sa Oscar Carlén.

 

Mer om matchen i Media

Carlén: ”Det här var slutspelsversionen av YIF” Ystads Allehanda

Tufft och taggat YIF kvitterade i Lund Ystads Allehanda

Höjdpunkter: Ystad IF visade klass mot LUGI TV4 Sport (klipp)

 

Näst på tur för herrlaget är match i EHF European Cup imorgon lördag kl. 16:30 i Ystad Arena. Kvartsfinal 3 i SM-slutspelet spelas i Ystad på onsdag den 31e mars kl. 20:00. Vi får hoppas att det tighta spelschemat är rätt melodi för oss, än så länge ser det ljust ut.

 

yif.se/Jörgen Hansson

 

 

 

 

 


<< Tillbaka

 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSOR HANDBOLLSLIGAN
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners