SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget

Ystads IF Handbollförening
vs
Lugi
Ystads IF HandbollföreningvsLugi

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 17 mars, 19:00
Plats:Ystad Arena
Serie:SM-Kvartsfinaler   Tabell >>
SM-SLUTSPEL: Förlust i match ett av fem
2021-03-18 11:56
Foto (Christian Örnberg, Bildbyrån): Jonathan Svensson blev överlägsen poängkung igår

I en match som länge var jämn drog LUGI det längsta strået. Matchen slutade 31-34 efter underläge även i halvtid med 16-17. Det innebär att vi förlorade hemmaplansfördelen igår - men den går att ta tillbaka i Lund på torsdag i nästa vecka.     

 

– Det är tufft att förlora första. Matchbilden påminde ganska mycket om matcherna i grundserien. Det kändes som att vi hela tiden krigade i motvind. Varenda gång vi fick läget att komma ikapp så brände vi ett läge, eller åkte på någonting i försvarsspelet som gjorde att de kunde rycka igen, sa Oscar Carlén till YA.

Att göra 31 mål är så klart riktigt bra, vi snittade ju som bekant runt 30 mål per match i Handbollsligan. Problemet är att vi släpper in 34 mål igår, det är så klart på tok för många. Enligt statistiken gör vi tio tekniska fel där flera av dom är rena bollstölder som gör att Lugi kan göra enkla kontringsmål. Lugi är numera lika obarmhärtiga som Alingsås när det gäller kontringsmålen. Gör vi ett tekniskt fel eller skjuter i block så kan man räkna med att minst en av deras kantspelare "tjuvar" och är snabba ur sina startblock i kontringen. Lägg därtill att vi hade svårt att få stopp på Lugi i deras uppställda spel.  

 

– Det är för mycket mål. Vi försökte laborera lite grann, och försökte hitta någonting som fungerade men fick inte träff på någonting i vårt försvar, sa Oscar vidare.

 

Ett ljus i mörkret var Jonathan Svensson. Han visade en fin slutspelsform och stänkte in boll efter boll i Lugis mål. När matchen var slut hade han gjort elva mål på tretton skott och han kom upp i säsongshögsta 8,5 MEP-poäng utan att dra på sig någon utvisning. Ändå var han inte nöjd.

 

– Det är inte värt något när man förlorar, sa "Svesse" till YA. – Jag kom bra i läget och kände att jag fick träff. Men samtidigt stod jag ganska dåligt bakåt precis som hela laget.

 

- De gör vad de vill och vi står platt och väntar på dem. Det är inte värt någonting (att göra mål) om man inte vinner. Det är slutspel, vi vill vinna allting, avslutar Svesse med att säga.

 

Se intervjuer med Svesse och Oscar Carlén på Facebook.

Intervju Jonathan Svensson

Intervju Oscar Carlén

 

En liten detalj som är värt att notera är att vi sköt väl snålt för vi har fem skott i målstolparna, däremot hade Lugi inga stolpskott alls. Hade vi gjort fem mål istället hade vi vunnit matchen, istället blev det stolpe ut. Vi får se till att ha stolpe in i Lund i nästa match.

 

Resultat: 31-34 (16-17)
 
Topp-3 poängplockare:
Jonathan SVENSSON, 8,5 MEP-poäng 
Jim ANDERSSON, 3,5 MEP-poäng 
Jakob NYGREN, 1,9 MEP-poäng 
 
Topp-3 målskyttar:
Jonathan SVENSSON, 11 mål
Jim ANDERSSON, 5 mål
Jakob NYGREN, 3 mål
Ludvig HALLBÄCK, 3 mål
 
Matchens lirare: Jonathan Svensson
 
Mer om matchen i Media

YIF föll på nytt mot sitt ”boogeyteam”: ”Det har blivit en mental kamp” Ystads Allehanda

Elvamålsskytten kritisk efter förlust i första kvartsfinalen: ”Vi står platt och väntar på dem” Ystads Allehanda

Fredrik Sörensson: Upp till YIF själv att visa att man förtjänar bättre Ystads Allehanda

Lugi tog tredje raka mot Ystads IF Skånska Dagbladet

Lugi överraskade mot Ystads IF TV4 sport

Höjdpunkter: Lugi vann första kvartsfinalen TV4 Sport (klipp)

Lugi vann över favoriterna: ”Vi får inte bli för nöjda nu” Sydsvenskan 

Lugi vassast i första kvartsfinalronden Handbollskanalen

 

Kvartsfinal 2 spelas i Lund torsdag den 25:e mars klockan 19:00. Mer inför den matchen kommer du hitta här på yif.se i nästa vecka.

 

yif.se/Jörgen Hansson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


<< Tillbaka

 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSOR HANDBOLLSLIGAN
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners