SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget

Ystads IF Handbollförening
30 - 21
HC Tallinn
Ystads IF Handbollförening30 - 21HC Tallinn

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 12 december, 12:30
Plats:Ystad Arena
Dubbla vinster mot HC Tallinn
2020-12-14 11:31
Bild: Filip Pettersson och Lasse Balstad blev bästa målskyttar i matcherna mot Tallinn
Det blev klara segrar i helgens båda matcher i EHF European Cup. HC Tallinn blev en munsbit för vårt herrlag, ungefär som Kaupo Palmar sa till YA inför den första matchen  "YIF ska köra över Tallinn, det vågar jag säga".

Segern i första matchen skrevs till 30-21 och i den andra blev det 27-24. – Det är stabilt. Vi gör vad vi ska, sa Oscar Carlén till YA.

Sammanlagt vinner vi med 57-45 och siffrorna skvallrar om att det inte var en total överkörning, men det har sin förklaring.
I båda matcherna fick våra unga spelare som normalt spelar i YIF U chansen. Under merparten av tiden fanns det 1-2 U-spelare på planen och under slutet av båda matcherna var det snarare 5-6 spelare. Kul att se de unga pågarna ta chansen och det är viktigt att de får känna på spel i herrlaget för att få en känsla av vad som krävs. I lördags debuterade dessutom Nils Persson, han klev in på vänstersex eftersom Hampus Andersson och Johan Dahlin finns på vår skadelista.   

– Jag tycker att de här yngre killarna går för det och det är precis det man vill se. Från och till har de lite missflyt i avsluten men deras inställning var bra. Edvin Persson gör en jättefin match och Filip Petterssons kontringsspel var vasst, även om han brände något läge, sa Oscar vidare. 

Vi har nu avancerat "last 16" (åttondelsfinal) i EHF European Cup. Vilket lag vi skall möta får vi reda på strax innan julafton då lottningen sker på EHF:s huvudkontor. Det är ännu inte klart om det blir en regionindelning som det varit i 2:a och 3:e omgången eller om det blir fri lottning. Det som är klart är datumen för åttondelsfinalerna, första matchen skall spelas helgen 13-14 februari och den andra skall spelas 20-21 februari.     

Mer om de andra matcherna som har spelats i omgång 3 på EHF:s site - klicka här.
    
Målvakter
Niklas Kraft (1:a matchen): 45% räddningar (17 räddningar)
Pontus Encrantz (2:a matchen): 33% (12 räddningar)
                   
Mer om matcherna i Media:
YIF med stormsteg mot Europaavancemang – krossade Tallinn: ”Ingenting är klart” Ystads Allehanda
YIF vidare i Europacupen Skånska Dagbladet

Nu blir det alltså två månaders uppehåll i Europaspelet, istället riktas fokus på de tre matcher i Handbollsligan som återstår innan januariuppehållet. På onsdag möter vi Aranäs på hemmaplan, nästa måndag är det bortamatch mot OV Helsingborg och annandag jul är det dags för säsongens sista Ystad-derby. Sen är det dags för ett månadslångt uppehåll under tiden VM pågår i Egypten. 

Det vi tar med oss efter den intensiva helgen är att vi är vidare till åttondelsfinal - riktigt kul!

yif.se/Jörgen Hansson            

<< Tillbaka

 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSOR HANDBOLLSLIGAN
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners