SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget
Ystads IF Handbollförening
36 - 29
VHC Vilnius
Ystads IF Handbollförening36 - 29VHC Vilnius

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 15 november, 13:00
Plats:Ystad Arena
Dubbla segrar i EHF European Cup
2020-11-16 11:21
Foto (Jeanette Lindeskog): Ludde var fokuserad på uppgiften igår - han blev vår främste målskytt
Vårt herrlag är vidare till omgång 3 i EHF European Cup efter att de besegrat VHC Šviesa två gånger om. I fredags slutade matchen med YIF-vinst 36-33 och igår vann vi med 36-29. Sammanlagt vann vi alltså med 72-62 och det visar att vi utan tvekan var det bättre laget.

– Vi är nöjda med att ha gått vidare. Vi hade en uppgift att lösa och det klarade vi av även om Sviesa kanske var lite bättre än vad vi hade räknat med. De hade bra kvalité på mycket och spelade strukturerat, sa Oscar Carlén till YA. 
Vi vet inte så mycket i nuläget om hur resten av cupen kommer att se ut, vilka dagar det blir, om det blir geografisk lottning igen eller om båda matcherna kommer att spelas på samma ort, avslutade Oscar.

Precis som i många andra branscher har Coronaviruset orsakat stora problem för den Europeiska handbollen. I omgång 2 skulle egentligen 17 dubbelmatcher spelats, men nio av dom fick ställas in p.g.a. restriktioner i flera länder (därmed går nio lag vidare på grund av walkover). 

Vi tillsammans med RK Gracanica (Bosnien och Hercegovina) är de två lag som redan är klara för avancemang. Välmeriterade CSM Bucuresti, Cocks and RK Gorenje Velenje vann sina första matcher och ligger bra till för avancemang. Omgång två spelas färdigt först nästa helg och därefter kommer en lottning ske till omgång 3. Hela 13 lag är redan klara för omgång 3 p.g.a. seedningen som gjordes innan turneringen startade. Det är osäkert om man väljer att göra en regionindelning precis som vid förra lottningen, men det som står klart är att omgång 3 kommer att spelas helgerna 12-13/12 och 19-20/12.

Sammanlagt resultat: 72-62

Topp-3 målskyttar fredag:
Hampus ANDERSSON, 8 mål
Jakob NYGREN, 7 mål
Kim ANDERSSON, 5 mål
  
Topp-3 målskyttar söndag:
Ludvig HALLBÄCK, 8 mål
Jim ANDERSSON, 6 MÅL
Jonathan SVENSSON, 6 mål

Mer om matchen i Media:

Nästa match blir mot OV Helsingborg på onsdag kl. 19:00. Liksom tidigare i Handbollsligan kommer enbart 50 personer tillåtas i publiken och dessa är våra säsongskortsinnehavare.  

yif.se/Jörgen Hansson

<< Tillbaka

 
 
HUVUDSPONSORER
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners