SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget
HK Varberg
25 - 38
Ystads IF HF
HK Varberg25 - 38Ystads IF HF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 06 mars, 16:00
Plats:Sparbankshallen A, Varberg
Serie:Handbollsligan   Tabell >>
Samling:15:00
Vinst mot Varberg - vi tog dessutom seriesilver
2021-03-08 15:15

Mot HK Varberg fick vi se det YIF-lag som vi har blivit bortskämda med under största delen av säsongen. Det blev målrikt, det var gott om kontringar, det var bra målvaktspel och det var helt rätt inställning. Sammantaget ledde det fram till en seger med 13 (!) mål. Bortamatchen slutade 25-38 efter 15-22 i halvtid. 

 

Som grädde på moset vann IFK Kristianstad över HK Malmö, under andra halvlek var IFK:s ledning uppe i 12 mål men när matchen var slut hade dom vunnit med åtta mål. Med våra två poäng och +13 mål gick vi upp på samma poäng som Malmö (40 poäng), det som skiljde oss åt var att vi hade +4 i målskillnad jämfört med Malmö. Vi tog därmed 2:a platsen i tabellen. Våra pågar gjorde det ingen av experterna trodde var möjligt innan matchen - imponerande pågar. 

 

– Fan, vad det svänger snabbt i idrott. I stället för att grubbla över vad vi kunde ha gjort bättre mot Alingsås och Sävehof känns allting bara positivt nu. Men det är så här branschen är, det svänger snabbt, sa Oscar Carlén till YA.

Sedan väldigt lång tid tillbaka har YIF haft en stämpel på sig att förlora en massa matcher mot ”sämre” lag. Jag är förbannat nöjd med att vi har lyft lägstanivån. Det var också en av målsättningarna med dagens match: Att följa den linjen och inte tappa poäng mot lag som ligger i botten av tabellen, sa Oscar vidare.

 

– Men allra viktigast var att få tillbaka självförtroendet och hitta en bra känsla i spelet. Det gjorde vi. Jag är jättenöjd, det finns inte mycket att klaga på, avslutade Oscar med att säga.

 

Våra pågar avslutar Handbollsligan med flaggan i topp och ett seriesilver runt halsen. Härligt! Nu väntar SM-kvartsfinaler mot LUGI - mer inför dessa i separat artikel.

 

Resultat: 25-38 (15-22)
 
Topp-3 poängplockare:
Jonathan SVENSSON, 6,7 MEP-poäng 
Oscar JENSEN, 5,3 MEP-poäng
Jakob NYGREN, 5,2 MEP-poäng
 
Topp-3 målskyttar:
Jonathan SVENSSON, 7 mål
Jim ANDERSSON, 6 mål
Jakob NYGREN, 6 mål
 
Matchens lirare: Oscar Jensen
 
Mer om matchen i Media
”Lite tudelade känslor” Skånska Dagbladet 
 
yif.se/Jörgen Hansson 

<< Tillbaka

 
 
HUVUDSPONSORER
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners