SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget
Ystads IF HF
25 - 31
IK Sävehof
Ystads IF HF25 - 31IK Sävehof

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 03 mars, 19:00
Plats:Ystad Arena
Serie:Handbollsligan   Tabell >>
Samling:18:00
Förlust mot Sävehof - seriesegern utom räckhåll
2021-03-04 09:57
Foto: Bildbyrån

Vi förlorade gårdagens match mot serieledarna IK Sävehof i Ystad Arena, matchens slutade 25-31 efter 11-12 i halvtid. På grund av förlusten är vi inte längre med i racet om seriesegern.    

 

– Vi är inte där vi vill vara såklart. Just nu är vi en bit ifrån topplagen. Det känns som att det på slutet smugit sig in en liten osäkerhet. Vi går inte riktigt för lägena. Det är för många som tvekar och då gör vi också misstag så de får kontringar, sa Oscar Carlén till YA.

Några som däremot gick hårt på i lägena var Sävehof. Deras satsningar var kraftfulla och svårstoppade. Dessutom kontrade de sönder oss så fort tillfälle gavs och eftersom vi gjorde 15 tekniska fel blev det många tillfällen för Sävehofs kantspelare att kontra. Sävehof gjorde visserligen 13 tekniska fel men dom bjudningarna lyckades inte vi förvalta speciellt bra. Samtidigt storspelade Bertram Obling i Sävehofs mål och räddade 44% av våra skott.

 

Det finns en del att slipa på för våra pågar. Ser man på hur många MEP-poäng lagen samlade ihop får man en fingervisning om att det var en ojämn kamp igår: Sävehof fick ihop 25,2 MEP-poäng och vi fick ihop 13,1. 

 

– Nu handlar det om att hitta ut ur den här svackan och se till att vi är ett tryggare lag när kvartsfinalerna börjar, sa Oscar vidare. 

 

– Rent krasst är det nästan så här det sett ut alla år när vi ska in i ett slutspel, sa Kim Andersson till YA. Kim var vår främste målskytt med åtta mål och tillsammans med fyra assist fick han ihop fina 5,0 MEP-poäng. Dock bidrog han också med fyra tekniska fel så han var inte helt nöjd när han intervjuades av Gustav Wennerholm igår - se intervjun här

 

Det handlar om det mentala. Vi måste hitta tillbaka till den goa känslan. Tränar vi bra så spelar vi bra. Just nu tränar vi visserligen bra, men vi har inte riktigt fått ut det på planen ändå. Vi måste bara vässa formen så gott det går, sa Kim avslutningsvis till YA.

 

Oscar Jensen gjorde ännu en bra match och landade på 36% räddningar, han fick dessutom ihop näst mest poäng. Matchvärden Sparbanken Syd delade ut priset som matchens lirare till Oscar.

 

Resultat: 25-31 (11-12)
 
Topp-3 poängplockare:
Kim ANDERSSON, 5,0 MEP-poäng 
Oscar JENSEN, 2,4 MEP-poäng 
Lasse BALSTAD, 2,1 MEP-poäng 
 
Topp-3 målskyttar:
Kim ANDERSSON, 8 mål
Hampus ANDERSSON, 4 mål
Herman HUGOSSON, 3 mål
Lasse BALSTAD, 3 mål
Jonathan SVENSSON, 3 mål
 
Matchens lirare: Oscar Jensen 
 
Mer om matchen i Media

Jan Ohlsson: ”Det här är inget att komma med i ett slutspel” 

Kim Andersson ser ond trend upprepas inför slutspelet 

YIF i oroande svacka: ”Extremt dålig tajming”

YIF:s chans till serieseger gick upp i rök

Ystads Allehanda

Där rök seriesegerchansen Skånska Dagbladet

Höjdpunkter: Tung bortaseger för Sävehof TV4 Sport klipp

Tung förlust för Ystads IF i toppmatchen mot Sävehof Aftonbladet

Stark seger för Sävehof i toppmatchen mot Ystads IF GöteborgsPosten

Ystads IF åkte på ny förlust – men 38-åring gjorde comeback P4 Malmöhus

Sävehof nära första seriesegern på tio år Expressen

VINST I NÄST SISTA OMGÅNGEN Sävehofs hemsida

 

Nu återstår enbart en match i Handbollsligan denna säsong. Vi möter Varberg på bortaplan kl. 16:00 på lördag - det är sista omgången och alla matcher startar då samtidigt. Tills dess gäller det att repa mod, komma upp på hästen igen och knyta näven i fickan. Alla saker samtidigt för att kunna avsluta ligan med flaggan i topp.  

 

yif.se/Jörgen Hansson 

 

 


<< Tillbaka

 
 
HUVUDSPONSORER
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners