SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget

Alingsås HK
33 - 27
Ystads IF HF
Alingsås HK33 - 27Ystads IF HF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 27 februari, 15:15
Plats:Estrad Alingsås
Serie:Handbollsligan   Tabell >>
Samling:14:15
Bortaförlust mot vårt boogey-lag
2021-02-28 13:10
Foto (Jeanette Lindeskog): Jakob Nygren blev vår främste poängplockare mot Alingsås
Vi har fortsatt svårt i våra möten med laget från Potatisstaden. Förhoppningarna var större än på länge på att vi skulle bjuda Alingsås HK på bra motstånd, det eftersom de har spelare på skadelistan och spelare som precis kommit tillbaka från sjukdom eller skada. Men tyvärr blev det förlust igår i en match där vi var i underläge med tio mål efter 53 minuter. Matchen slutade 33-27 efter 17-15 i halvtid. 

De flesta håller nog med om att den här matchen inte var något vidare från vår sida. Vi är väldigt besvikna på vår insats och på hur vi hanterar matchen. Det här var en väckarklocka för oss, sa Oscar Carlén till YA.
Matchen startade helt okej från vår sida där vi bytte mål i ett rasande tempo men där båda försvaren läckte påtagligt. Vi ledde med två mål efter tio minuter då ställningen var 8-6 i vår favör. Om den målproduktionen skulle fortsatt hade det blivit 84 mål till slut, nu stoppade det vid 60 mål totalt. 

Anfallsspelet med 15 mål i första halvlek var ändå bra men det var bakåt det fallerade. De fick styra matchen som de ville, sa Oscar vidare.

En av anledningarna till att målskörden minskade i andra halvlek var att AHK-spelarna var på våra anfallare som iglar och de blockade många av våra skott. Dessutom storspelade Hagvall i deras mål och slutade på 41% räddningar. Vi hade väldigt svårt att få stopp på Andreas Lang som tilläts göra sju mål, samt så tillät vi deras två kantspelare Lindberg/Helander att göra 13 mål tillsammans - många av dom i kontring  

Vi körde fast fullständigt och Alingsås kunde utnyttja sitt kontringsspel som de är bra på. Sammantaget är vi inte där vi vill vara just nu. I veckan som kommer måste vi upp i nivå igen. sa Oscar till slut. 

Hoppet om att ta den första seriesegern sedan -92 lever fortfarande. Igår förlorade HK Malmö mot Sävehof och det innebär att dessa två lag har precis som vi 38 poäng. Sävehof är 1:a, Malmö 2:a och vi 3:a där efter endast målskillnaden skiljer lagen åt. Nu gäller det att ta nya tag inför de avslutande matcherna mot Sävehof (onsdag) och Varberg (lördag). 

Resultat: 33-27 (17-15)

Topp-3 poängplockare:
Jakob NYGREN, 3,7 MEP-poäng 
Ludvig HALLBÄCK, 3,5 MEP-poäng 
Christoffer SVENSSON 1,8 MEP-poäng 

Topp-3 målskyttar:
Jakob NYGREN, 5 mål 
Ludvig HALLBÄCK, 5 mål 
Lasse BALSTAD, 4 mål

Matchens lirare: Oscar Jensen

Mer om matchen i Media

yif.se/Jörgen Hansson

<< Tillbaka

 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSOR HANDBOLLSLIGAN
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners