SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget
IF Hallby HK
26 - 28
Ystads IF HF
IF Hallby HK26 - 28Ystads IF HF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 28 januari, 19:00
Plats:Jönköpings Idrhus E
Serie:Handbollsligan   Tabell >>
Samling:18:00
Seger i en dramatisk match mot Hallby
2021-01-29 10:13
Bild (arkivbild Bildbyrån): Ludvig Hallbäck blev utsedd till matchens lirare igår
Som väntat blev Hallby en svår nöt att knäcka. Att vi skulle ta poäng med oss hem ifrån Jönköping stod inte klart förrän i slutminuten. Men seger 28-26 och två poäng blev det i bagaget med hem till Ystad, starkt att vinna trots att vi var illa ute i slutet av matchen. Härligt pågar!

– Egentligen tycker jag att vi gör 50 gedigna minuter. Det är de tio första minuterna av andra halvlek då vi spelar sämre och släpper upp dem, sa Oscar Carlén till YA.
Det var verkligen inget fel på inledningen av matchen där vi gick upp i ledningen med 5-0. Vi hade även ledning med 10-5 och 24-18 men Hallby lyckades varje gång vi ryckte antingen minska vår ledning eller komma upp i likaläge. 

Efter Hallbys sista timeout med knappt 48 minuter på klockan valde dom att ändra på såväl sitt försvarsspel som på sitt anfallsspel. Då gick vårt spel i stå och Hallby kunde avancera från 20-25 till 25-26 på åtta minuter.    

– Tycker att vi stod hyfsat bakåt, när vi blev en man mindre. Men vi fick problem med deras utgrupperade försvar. De spelade ju någon slags 3–2–1, eller 3–3-variant. Jag tycker att vi tappade vårt spel där, och jag tycker att vi ska klara det bättre. Vi har spelartyperna till det, sa Oscar vidare.  

De sista fem minuterna blir det målsnålt. Med drygt 59 minuter på matchuret gör Hallby mål och vår ledningen krympte till ett mål, vi leder då med 27-26. Bollen blir vår  och vi går till anfall där Doder skjuter ett skott mot mål och returen går till Johan Dahlin som har kylan att göra vårt sista mål med 22 sekunder kvar att spela. Kul att just Johan fick sätta spiken i kistan, han gjorde en solid insats med fem mål på sex skott och blev poängkung. Johan blev delad bäste målskytt tillsammans med Jim Andersson - de gjorde 5 mål vars.             

– Tycker ändå att vi är lite bättre i dag än mot OV. Det är längre spelperioder som är bra av oss. Men vi har tagit fyra poäng på två matcher och det tar jag med ett leende, och med vetskapen om att vi har lite att träna på, sa Oscar vidare.

Resultat: 26-28 (13-17)

Topp-3 poängplockare:
Johan DAHLIN, 4,2 MEP-poäng
Jim ANDERSSON, 3,5 MEP-poäng
Ludvig HALLBÄCK, 2,7 MEP-poäng

Topp-3 målskyttar:
Jim ANDERSSON, 5 mål
Johan DAHLIN, 5 mål
Ludvig HALLBÄCK, 4 mål

Matchens lirare: Ludvig Hallbäck

Mer om matchen i Media

Samtidigt som vi segrade i Jönköping vann HK Malmö sin bortamatch mot Aranäs. Det innebär att vi fortsatt har på samma poäng som serieledarna HKM (31 poäng), de har dock +22 mål i sin favör vilket gör att vi ligger kvar på 2:a platsen. Jakten på nya poäng fortsätter på onsdag i nästa vecka då vi tar emot RIK på hemmaplan. Tills dess fortsätter vi njuta av herrlagets framgångar. Forza YIF!

yif.se/Jörgen Hansson     

<< Tillbaka

 
 
HUVUDSPONSORER
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners