SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget

Önnereds HK
23 - 33
Ystads IF HF
Önnereds HK23 - 33Ystads IF HF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 05 februari, 20:00
Plats:ÖHK-Hallen A
Serie:Handbollsligan   Tabell >>
Samling:19:00
Tiomålsseger mot Önnered - upp i serieledning!
2021-02-06 17:04
Foto: Jeanette Lindeskog
Det är en underbar form vårt herrlag är i. Trettiotre mål gjorda mot Önnereds HK och vi vinner med tio mål. Imponerande! 

– Det var stabilt i dag. Det blev lite stress och Hawaiispel under någon period, precis som de vill ha det, men totalt sett hade vi kontroll på detta. Senast var vi bra framåt och nu ville vi göra en bra insats i försvaret och det gjorde vi verkligen, sa Oscar Carlén till YA.
Under uppvärmningen fick Niklas Kraft oturligt en boll i huvudet, bollen studsade i ribban och sen ner på honom. Erik Hvenfelt fick därför 60 minuter i målet och han gjorde en riktigt bra insats, han landade på 40% räddningar på spelskotten.  

– Det är jättestarkt av honom. Det var klart att Kraft skulle starta men skadan kom 10–15 minuter före matchstart och då måste Hvenfelt ställa om och han levererade verkligen. Det var starkt mentalt och en bra erfarenhet för honom, sa Oscar vidare.

Framåt blev det återigen en match där vi gör +30 mål. Efter 22 spelade matcher har vi ett snitt på 29,9 mål per match vilket är bäst i ligan och ett fantastiskt resultat. Tack vare tiomålssegern igår har vi en målskillnad på +60 mål vilket kan jämföras med HK Malmös +68 mål. Vi gick även förbi Malmö och är i dagsläget serieledare med 35 poäng på 22 spelade matcher.  

Resultat: 23-33 (12-16)

Topp-3 poängplockare:
Jonathan SVENSSON, 4,1 MEP-poäng
Kim ANDERSSON, 3,9 MEP-poäng
Hampus ANDERSSON, 2,9 MEP-poäng

Topp-3 målskyttar:
Kim ANDERSSON, 6 mål
Hampus ANDERSSON, 6 mål
Jonathan SVENSSON, 5 mål

Matchens lirare: Kim Andersson

Mer om matchen i Media

Nästa match blir en toppmatch mot HK Malmö i Ystad Arena på onsdag. Visst är det dags att ta revansch för den snöpliga uddamålsförlusten i höstas? Viktiga poäng står på spel för att kunna sluta topp-2 i ligan och därmed skaffa sig fördel i både kvarts- och semifinalerna. När enbart sex matcher återstår i grundserien är varje poäng viktig.    

yif.se/Jörgen Hansson

<< Tillbaka

 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSOR HANDBOLLSLIGAN
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners