SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget

Ystads IF HF
30 - 27
HK Aranäs
Ystads IF HF30 - 27HK Aranäs

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 17 december, 19:00
Plats:Ystad Arena
Serie:Handbollsligan   Tabell >>
Samling:18:00
Ludvig Hallbäck blev poängkung mot sitt gamla lag
2020-12-18 11:24
Foto: Jeanette Lindekog
Dubbla segrar. Det blev facit i mötena mot HK Aranäs i Handbollsligan den här säsongen. Igår vann vi med 30-27 (17-13) och de två poängen som kom in på kontot innebär att vi fortsätter skugga HK Malmö i toppen i tabellen. Vi har samma poäng som malmölaget men de har en match mindre spelad.

Sjukstugan fortsätter även om två spelare kom tillbaks igår. För igår saknades både Oscar Carlén och Niklas Kraft på grund av sjukdom, dessutom saknades Jonathan Svensson och Johan Dahlin som fortsatt är på skadelistan. Igår vikarierade Marcus Lindgren som coach och sa så här om första halvlek:
 
Vi stod upp bra bakåt tycker jag. Vi släppte in tretton bollar, men jag tycker ändå vi hade bra koll på det vi pratat om inför matchen. Vi hade pratat mycket om Philip Jonsson och Rasmus Thorbjörnsson som hade julafton senast vi möttes, och vi hade bra koll på det, sa Marcus Lindgren till YA.
Framåt såg det bra ut. Det enda jag egentligen har att peta på är att vi slarvade lite det uppställda spelet där vi tog lite snabba avslut utan att tänka oss för, sa "Mackan" vidare. 

Efter 35 minuters spel ledde vi med sju mål och det såg ut att bli en storseger. Men Jerry Hallbäck bytte friskt och hittade rätt manskap för uppdraget, det innebar att Aranäs fick till ett bättre anfalls- och försvarsspel. När våra niometersspelare inte lyckades ta sig igenom ett lite högre Aranäsförsvar så kom inspelen till Herman Hugosson på linjen istället. Då blev det äntligen islossning för oss på mittsexpositionen, Herman gjorde fyra raka mål på mindre än fem minuter och såg till att vi hade ledning med fem mål efter drygt 47 minuters spel. – Herman fick träff framåt och gjorde fyra på fyra i ett väldigt viktigt skede av matchen, sa Marcus Lindgren.

Poängkung igår blev Ludvig Hallbäck, han gjorde sex viktiga mål och levererade tre assist. – Två poäng in på kontot. Vi blandade väl och gav en del idag, men överlag var det en fullt godkänd insats, sa "Ludde" till YA. 

Erik Hvenfelt gjorde comeback efter sin hjärnskakning igår. Det blev en riktigt bra återkomst med 16 räddningar och 37,2 i räddningsprocent. Men det första som händer i matchen är att Philip Jonsson skjuter Erik rakt i huvudet. Ett vårdslöst skott ifrån ett brett läge mellan ettan och tvåan. Av förklarliga skäl blev Erik och hans lagkamrater rejält upprörda.  – Det brinner över lite där. Det är så mycket adrenalin redan innan. Det är inte det man vill få när man precis kommit tillbaka från en hjärnskakning, sa Erik till YA. 

Avslutningsvis hyllar vi återigen kollektivet. Sammanlagt vinner vi poängmatchen med klara 20,9 - 14,2, den poängen visar att vi sammanlagt var klart bättre än Aranäs igår. Bra jobbat pågar!  

Resultat: 30-27 (17-13)

Topp-3 poängplockare:
Ludvig HALLBÄCK, 4,9 MEP-poäng
Lasse BALSTAD, 4,3 MEP-poäng
Erik HVENFELT, 2,66 MEP-poäng

Topp-3 målskyttar:
Ludvig HALLBÄCK, 6 mål
Lasse BALSTAD, 6 mål
Kim ANDERSSON, 5 mål

Matchens lirare: Erik Hvenfelt
                          
Mer om matchen i Media:
Ystads IF segrare hemma mot Aranäs Sportbladet

Två matcher återstår nu innan VM-uppehållet, först ut är bortamatchen mot OV Helsingborg på måndag kl. 19:00. Då hoppas vi på ytterligare poäng och ett fortsatt stärkt självförtroende. 

yif.se/Jörgen Hansson

<< Tillbaka

 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSOR HANDBOLLSLIGAN
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners