Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget
HK Aranäs
27 - 30
Ystads IF HF
HK Aranäs27 - 30Ystads IF HF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 22 november, 17:30
Plats:Valldahallen
Serie:Handbollsligan   Tabell >>
Samling:16:30
Två poäng mot Aranäs - men segern satt hårt inne
2020-11-23 11:01
Foto: Jeanette Lindeskog
Två poäng och upp i serieledning. Det blev en riktigt bra söndag för herrlaget - till slut. För som förväntat blev det ingen "walk in the park" i mötet med HK Aranäs igår, för de sålde sig dyrt. I halvtid var vi i underläge med 11-13 men när matchen var slut stod det 27-30, en härlig bortaseger alltså!

– En moralseger där vi krigar utav helvete ute på banan, sa Oscar Carlén till YA.
Vi visste att Aranäs skulle komma med mycket energi till den här matchen, stärkta av segern mot Alingsås och fulla av självförtroende. Vi hanterade inte situationen särskilt bra i första halvlek. De spelade tufft och det var inte helt lätt för oss att bara borsta av oss alla händer i ansiktet, sa Oscar vidare.

Vi började med att spela jämnt med Aranäs de första sju minuterna. Därefter lät vi Aranäs glida iväg till ledning 7-4 tack var deras fina målvaktsspel av "Berka" och fint kontringsspel av framförallt Rasmus Thorbjörnsson (10 mål igår). Vi själva hade förtvivlat svårt att göra mål, vi mäktade enbart med att göra fyra mål de första sjutton minuterna. Men vi lyckas ändå hålla relativt jämna steg fram till domaren blåste för halvtidsvila. Den stora islossningen kom nästan direkt efter starten i andra halvlek, då var det högerkanten med Jim Andersson och Jakob Nygren som gjorde fyra raka mål samtidigt som vi nollade Aranäs. Strax därefter var det dags för Kim Andersson att träda in i handlingen på allvar. Han gjorde mål, han levererade smörpassningar och assists. Han dominerade matchen och gjorde så att vi kunde rycka till ledning 28-22 efter 54 minuter, matchen var då i princip vunnen. Det trodde alla utom Aranäs, för de gjorde en stark avslutning på matchen och vann de sista sex minuterna med 5-2. Men seger till oss efter en rejäl uppryckning i andra halvlek - starkt gjort. 

– Kim var formidabel men hela högersidan förtjänar beröm. Nygren var stark i början av andra och Jim var uppoffrande även i försvarsspelet, avslutade Oscar.

Resultat: 27-30 (13-11)

Topp-3 poängplockare:
Kim Andersson, 4,3 MEP-poäng
Jim ANDERSSON, 3,4 MEP-poäng
Jakob NYGREN, 2,5 MEP-poäng

Topp-3 målskyttar:
Jim ANDERSSON, 6 mål
Kim ANDERSSON, 5 mål
Hampus ANDERSSON, 5 mål (3 straffar)

Matchens lirare: Ludvig Hallbäck
                          
Mer om matchen i Media:

Tack vare segern blev det den femte raka vinsten i Handbollsligan, inkluderar man EHF Cup så har våra pågar vunnit sju matcher på raken. Riktigt stark gjort! Näst på tur står ett Skånederby mot Lugi på lördag, säsongens första El Clasico startar kl. 15:30 och du ser matchen i CMore och på Sportkanalen.

yif.se/Jörgen Hansson   

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
HUVUDSPONSORER
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners