Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget
IFK Ystad HK
25 - 32
Ystads IF HF
IFK Ystad HK25 - 32Ystads IF HF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 11 november, 19:00
Plats:Ystad Arena
Serie:Handbollsligan   Tabell >>
Samling:18:00
Härlig seger i Ystadderbyt - vilken vändning efter halvtid!
2020-11-12 12:09
Bild: Knud blev utsedd till matchens lirare i sitt första Ystadderby. Dejligt Knud!
Det blev en riktigt härlig seger i säsongens första Ystadderby. Efter en relativt jämn första halvlek, där vi gjorde många tekniska fel, blixtrade våra pågar till i början av andra halvlek På de första åtta minuterna gör vi 8-1 på IFK och där går matchen. Till slut vinner vi på "bortaplan" med 32-25 efter underläge 12-14 i halvtid. 
Starkt att komma tillbaka med tanke på hur matchbilden såg ut så all heder åt laget. Förra säsongen blödde vi i liknande situationer men vi har absolut blivit bättre på att vända matcher, sa Kim Andersson till YA. Kim var het som en AGA-spis, speciellt i andra halvlek,  och han slet sig loss trots att han bevakades hårt.

Det var två vitt skilda halvlekar. Vi var stressade och utan fart i anfallsspelet i första halvlek och hemspringet var alldeles för dåligt, vilket gav dem kontringar. Jag kan väl säga att jag var ”lagom” missnöjd i paus och det framgick också på snacket där, sa Oscar Carlén till YA. – Pendeln svängde över och vi fick de kontringar som IFK haft i första. Det är också ett betyg på att försvarsspelet varit bra, sa Oscar om andra halvleks vändning.


Tack vare segern klev vi åter upp på en mycket fin andra plats i tabellen efter tio spelade matcher, vi ligger en poäng bakom ettan IFK Kristianstad - med de har en match mindre spelad.    


Resultat: 25-32 (14-12)

Topp-3 poängplockare:
Knud RONAU LARSEN, 4,8 MEP-poäng
Jonathan SVENSSON, 6,3 MEP-poäng
Ludvig HALLBÄCK, 3,4 MEP-poäng

Topp-3 målskyttar:
Kim ANDERSSON, 7 mål
Ludvig HALLBÄCK, 9 mål
Jonathan SVENSSON, 6 mål
Knud RONAU LARSEN, 5 mål

Matchens lirare: Knud RONAU LARSEN

Mer om matchen i Media:

Imorgon fredag och på söndag väntar matcher i EHF European Cup mot VHC Šviesa i Ystad Arena. Mer om dessa matcher i artikeln Herrlaget startar Europaäventyret på fredag mot VHC Šviesa. Båda matcherna streamas på SolidSport

Nästa match i Handbollsligan blir mot OV Helsingborg på hemmaplan, den matchen är flyttad till onsdag den 18:e kl. 19:00. Tätt mellan matcherna alltså, vi hoppas att vi kan komma igenom den här perioden med fyra matcher på sju dagar utan skador men med full pott. Forza YIF!

yif.se/Jörgen Hansson<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 22/11 17:30
27 - 30
Ons 18/11 19:00
29 - 24
 
 
HUVUDSPONSORER
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners