Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget
Redbergslids IK
31 - 41
Ystads IF HF
Redbergslids IK31 - 41Ystads IF HF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 21 oktober, 19:00
Plats:Scandinavium, Göteborg
Serie:Handbollsligan   Tabell >>
Samling:18:00
Rekordmånga mål när herrlaget segrade över RIK
2020-10-22 09:39
Foto (Jeanette Lindeskog): Länge trodde man att Kim skulle bli främste målskytt, men Ludde ville annat.
Det blev en storseger över Redbergslids IK för våra pågar igår kväll. Segersiffrorna skrevs till hela 41-31 och vi ledde även i halvtid med 23-15. Tio i målskillnad och två poäng in på kontot - gött mos!
 
Vi brukar vara ett målglatt lag men 41 mål kan jag inte minnas när vi gjorde senast, sa Oscar Carlén till YA.

Igår fick vi återuppliva turbohandbollen igen, den som var så populär i mitten/slutet av 00-talet. Då radades kontringarna upp som på ett pärlband och spelarnas rusher längs långsidan tycktes aldrig ta slut. Den som gillade att se mål och målgester fick sitt lystmäte tillfredsställt på den tiden. Igår fick vi uppleva något liknande i en match med sammanlagt 71 mål. 
Rekordet för antal mål i en match i högsta serien hittar vi i matchen Hammarby vs Lindesberg år 2006. Den bataljen slutade 53-40 och alltså 93 mål på 60 minuter. Snacka om målfest.

Matchen igår inledes i ett rasande tempo och från vår sida var det mål på kontring efter kontring. Lagen följdes åt och bytte egentligen bara mål med varandra fram till ställningen 8-9. Då ändrade Oscar på försvarsspelet.

Vi gick över till ett lite offensivare försvarsspel efter det med ”Ludde” som center och det fick vi verkligen bra utdelning på. Det är inget vi praktiserat särskilt mycket tidigare men det satt där, sa Oscar vidare.
Det var många som var bra framåt. Vi fick en rejäl genomkörare anfallsmässigt och alla sprang mycket. Sedan är det ganska naturligt att det blir en lite sämre andra men totalt sett var det ändå inte mycket att klaga på, avslutade Oscar med.

Framåt fick våra pågar till en riktig fullträff. Kim Andersson startade matchen på ett fantastiskt sätt och bombade in fem av våra första åtta mål. Under matchens gång var det flera av våra spelare som tog för sig i anfallsspelet. Kim startade som sagt, därefter kom Jim Andersson in i ett stim, Mr 100% Jonathan Svensson tog vid och Ludvig Hallbäck började lite grann i första halvlek och slutade som vår främste målskytt. Underbart att se!   

"Vi kommer verkligen ge allt vi har" lovade Oscar innan matchen. Check på det Oscar! Nu stundar en längre period utan matcher och vi kan konstatera att vi ligger tvåa i ligan med 13 poäng på nio matcher. En tredjedel av ligan är avverkad och det har var varit en riktigt bra period. Firma Carlén/Lindgren har fått ihop laget på ett bra sätt och harmonin i gruppen ser fin ut. 

Resultat: 41-31 (23-15)

Topp-3 poängplockare:
Kim ANDERSSON, 7,3 MEP-poäng
Ludvig HALLBÄCK, 7,2 MEP-poäng
Jonathan SVENSSON, 6,3 MEP-poäng

Topp-3 målskyttar:
Ludvig HALLBÄCK, 9 mål
Jonathan SVENSSON, Kim ANDERSSON , 8 mål vardera

Mer om matchen i Media:
Storseger för Ystads IF Ystads Allehanda
YIF körde över RIK Skånska Dagbladet
Storseger för Ystads IF mot Redbergslids IK P4 Kristianstad

Nu väntar ett uppehåll fram tills Ystadderbyt på "bortaplan" den 11 november. Bra med matchledigt för att spelarna skall bli hela och friska till en av säsongens mest prestigefyllda matcher. Forza YIF!

yif.se/Jörgen Hansson


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 22/11 17:30
27 - 30
Ons 18/11 19:00
29 - 24
 
 
HUVUDSPONSORER
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners