Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget
IFK Skövde HK
24 - 25
Ystads IF HF
IFK Skövde HK24 - 25Ystads IF HF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 29 september, 19:00
Plats:Arena Skövde
Serie:Handbollsligan   Tabell >>
Samling:18:00
Underbar uddamålsvinst mot Skövde!
2020-09-30 11:17
Uddamålsvinst på bortaplan mot ett lag som haft en lång segersvit på hemmaplan - kan det bli en skönare vinst en så? Svårslaget om ni frågar mig. Igår hände just detta då våra pågar vann mot IFK Skövde med 25-24 i Skövde Arena.
Inledningen på matchen var svag från vår sida och IFK Skövde hade ledningen med 6-1 innan vi började vakna till efter den långa bussresan.
Det såg lite ut som om bussresan satt i benen där höll jag på att säga. Vi kommer inte med fart och sätter inte de attacker som vi avtalat. Det var inte bra i försvarsspelet heller. Vi har sagt att vi ska lugna ner oss och inte överarbeta bakåt, men här blev det lite för lugnt, sa Oscar Carlén till YA

I halvtid hade vi ätit upp deras stora ledning och vi gick in i omklädningsrummet med 13-12 på tavlan. En bit in i andra halvlek var vi ikapp och därefter var matchen helt jämn länge och väl. Efter drygt 52 minuter lyckas Jonathan Svensson trycka in bollen i mål och ge oss en tvåmålsledning 22-20. Efter det målet lyckades inte Skövde komma ikapp oss, utan Dalibor Doder ökade istället ledningen till bli tre mål och ställningen till 24-21. Trots att IFK Skövde gick ut med ett man-man försvar, med ett par minuter kvar att spela, lyckades vi behålla ledningen tills matchen var slut. Jim Andersson var iskall när han satte vårt sista mål för dagen när klockan passerat 59 minuter.     

Det är klart det är bra för självförtroendet att vinna en sådan här match. Visst fick självförtroendet sig en liten törn efter förlusten mot Alingsås, men vi städade av den matchen ganska snabbt. Vi har en långsiktig plan som vi följer så det finns ingen anledning att hänga med huvudet efter en förlust, sa Oscar vidare.    

Om det var vår bästa match? – Ja, det får jag nog säga. Åtminstone sett till försvarsinsatsen. Anfallsspelet var nog lite vassare mot Sävehof ändå. Jag är glad att försvaret fungerade så bra för det har vi jobbat hårt med, avslutade Oscar.   

Poängkung, återigen (!), blev Jakob Nygren med 5,5 MEP-poäng. Han är inne i ett riktigt stim just nu och det är härligt att se. Jakob blev vår bäste målskytt med sex mål och han blev utsedd till matchens lirare i vårt lag. Näst flest poäng fick Jonathan Svensson ihop med sina 2,6 MEP-poäng. "Jonte" är svårstoppad när han sätter fart mot mål och igår blev det fem mål från hans bössa. Jim Andersson och Niklas Kraft landade i princip på samma poäng, runt 2,1 MEP-poäng. Jim gjorde vårt sista viktiga mål och totalt kom han upp i fyra mål igår. Niklas blev bättre och bättre ju längre matchen pågick och slutade på finfina 40,5% räddningar (straffar borträknade).   

Mer efter matchen i Media:
IFK vinnare – i 20 minuter IFK Skövdes hemsida

Vi njuter av segern idag också, sen är det dags att kavla upp ärmarna inför mötet mot Hallby på hemmaplan på måndag i nästa vecka. 

yif.se/Jörgen Hansson


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Ons 21/10 19:00
31 - 41
Tor 15/10 19:00
28 - 25
 
 
HUVUDSPONSORER
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners