SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget

Alingsås HK
26 - 25
Ystads IF HF
Alingsås HK26 - 25Ystads IF HF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 02 februari, 15:00
Plats:Estrad Alingsås
Serie:Handbollsligan   Tabell >>
Samling:13:00
Uddamålsförlust mot Alingsås HK
2020-02-03 11:27
Bild: Alingsås täppte till i försvaret i andra halvlek (Foto: Jeanette Lindeskog)
Det som såg väldigt bra ut i första halvlek, där vi leder med 14-11, vändes tyvärr till en förlust. Matchen slutar 26-25 och vi får åka hem till Ystad tomhänta. 

Mycket var finemang och då speciellt i första halvlek. Som mest leder vi med fem mål efter 25 minuters spel och då såg vårt spel väldigt bra ut. I första halvlek håller vi ner de tekniska misstagen som innebär att AHK inte kan kontra. I andra halvlek kommer en del ödesdigra misstag som gör att AHK kan få enkla kontringsmål. Sammantaget räcker vi inte till när matchen skall avgöras de sista 15 minuterna.     
- Det var mycket som var bra i den första halvleken. Bra tryck och rejäla satsningar. Vi fick hål på deras tunga försvar, sa Jerry Hallbäck till Skånskan. - I den andra halvleken blev Alingsås mer aggressiva. Vi slarvade lite, blev för stillastående och gjorde tekniska fel och blev straffade. Vi fick kontringar och enkla mål emot oss, sa Jerry vidare. - Samtidigt gör vi en hel del bra saker och det måste vi ta med oss till matchen mot Malmö på fredag, sa Jerry till YA.

En som visade att formen håller i sig var Ludvig Hallbäck. I matchen mot OV gjorde han sju mål på hela matchen, igår gjorde Ludde sju mål i första halvlek. - Han var jättebra i första, både med sitt skytte och sina genombrott. Ludvig tillsammans med kanterna låg bakom det mesta av målproduktionen i första halvlek, sa Jerry till YA.  

Bäst poäng fick Ludvig Hallbäck med 4,5 MEP-poäng. Totalt kom han upp i hela nio mål och på det blev han vår främste målskytt. Näst bäste poängplockare blev Jim Andersson med 3,7 MEP-poäng. Jim gjorde sex mål på åtta skott (75%). Anders Persson gör en bra match i målet och kommer upp i 2,5 MEP-poäng, 3:e bäst i YIF, mycket tack vare 13 räddningar (43,3% räddningar). Han tvingas kliva av en bit in i andra halvlek tyvärr. Dessutom bör vi nämna Kim Andersson fick 1,8 MEP-poäng, han bidrog med sju assist (främst till Ludde) och ett mål. All statistik och målskyttar på Handbollsligan.se.     

Vi var väldigt nära att ta en poäng på bortaplan mot serieledarna alltså. Det skall vi ta med oss till nästa match. 

Mer om matchen i Media:
YIF nära att fälla serieettan Skånska Dagbladet (premiuminlåst)

Chans till revansch för poängtappet finns på fredag när vi möter HK Malmö på hemmaplan i Ystad Arena. Den matchen startar på vanlig fredagstid kl. 19:30 och biljetter köper du enklast på nätet - klicka här.

yif.se/Jörgen Hansson 

<< Tillbaka

 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSOR HANDBOLLSLIGAN
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners