SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget

IFK Kristianstad
31 - 27
Ystads IF HF
IFK Kristianstad31 - 27Ystads IF HF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 16 december, 19:00
Plats:Kristianstad Arena
Serie:Handbollsligan   Tabell >>
Samling:17:00
Förlust mot IFK Kristianstad i rond 1
2019-12-17 12:04
Bild: Erik Hvenfeldt kom upp i hög nivå igår (Foto Jeanette Lindeskog)
Som bekant är vi inne i ett dubbelmöte mot IFK Kristianstad, första matchen spelades igår och returmötet spelas i Ystad Arena på fredag. Igår blev det tyvärr förlust med 27-31 efter underläge 14-18 i halvtid. 

-Det är vårt anfallsspel i första, med några tekniska fel och chansinspel, som gör att de får kontra och göra sina mål i första- och andrafas. De gör det fruktansvärt bra där de kommer med tyngd, kraft och fart, sa Jerry Hallbäck till YA efter matchen. Sammanlagt gör vi 12 tekniska fel, varav merparten i första halvlek. Det kan jämföras med IFK:s två tekniska fel.     
En som vaknat på rätt sida var vår målvakt Erik Hvenfeldt som spelade 55 minuter av matchen. Han glänste med 41% räddningar på spelskott, där räddade han 18 av 44 skott. Han kom upp i 2,9 MEP-poäng. En mycket bra insats från Erik alltså, men han hade svårt att glädjas efter matchen. -Nja, jag vet inte om jag var så himla bra. Det var ändå lite för många enkla insläppta mål. Jag tycker att jag fick ganska bra träff på deras kantavslut men inte i övrigt, sa Erik till YA.  

Bäste poängplockare igår var Kim Andersson, han fick 3,9 MEP-poäng. Han blev delad bäste målskytt med fem mål och dessutom gjorde han fem assist. Dalibor Doder blev näst bäste poängplockare med 3,5 MEP-poäng. "Dado" gjorde fyra mål, varav något var ett läckert genombrott, samt en assist. Hampus Andersson blev delad bäste målskytt med fem mål, dessutom fick han 3:e högsta poäng med sina 3,4 MEP-poäng. Alla målskyttar och statistik på handbollsligan.se.

Mer om matchen i Media:
 Höjdpunkter: Ystad IF hängde inte med Kristianstad TV4 Sport (klipp)
Ystads IF inte nära att rubba Kristianstad Ystads Allehanda (plusinlåst)
Samma gamla visa för Ystads IF i Kristianstad Ystads Allehanda (plusinlåst)
Hvenfelt vill ta revansch på fredag Ystads Allehanda (plusinlåst)

Chans till revansch finns på fredag. Den matchen startar på vår vanliga fredagstid kl. 19:30 i Ystad Arena. Biljetter köper du enklast på webben - klicka här (IFK:s supportrar hänvisas till sektionerna C1 och C2).

yif.se/Jörgen Hansson

<< Tillbaka

 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSOR HANDBOLLSLIGAN
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners