SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget

HK Malmö
28 - 25
Ystads IF HF
HK Malmö28 - 25Ystads IF HF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 28 november, 18:30
Plats:Baltiska Hallen
Serie:Handbollsligan   Tabell >>
Samling:16:30
HK Malmö spräckte segersviten
2019-11-29 16:56
Foto: Kim Andersson lurade ofta målvakten att gå i fel hörn (arkivbild Jeanette Lindeskog)
Igår kom den. Förlusten som spräckte segersviten på åtta raka segrar. Lite surt var det faktiskt, men vi visste att vi behövde ha en hög lägstanivå igår. Istället var lägsta nivån för låg för att räcka till ytterligare en seger i Malmö mot HK Malmö. Matchen slutade med YIF-förlust 25-28 efter underläge 10-13 i halvtid. 
Totalt sett en liten förlust med tre mål, men tittar man på lagens MEP-poäng så kom HKM upp i  19,8 och vi i 14,9. HKM hade fem spelare på +2 MEP-poäng medan vi bara hade två spelare på den nivån, en väsentlig skillnad. Bland annat brände våra kantspelare alldeles för många skott, eller så kan man säga att HKM:s målvakt räddade tio skott från dom. - Vi gör Hellberg i målet till en demon. Vi bränner hundraprocentiga lägen.., sa Kim Andersson till YA. - När vi bränner de chanser vi skapar så blir vi kanske lite stressade och vill komma i kapp snabbt. De straffar oss oerhört mycket på våra misstag, sa Kim vidare. 

Bäste poängplockare blev just Kim Andersson med 3,2 MEP-poäng. Kim visade fin form och bidrog med sex mål samt en assist. Näst bäst blev Ludvig Hallbäck med 2,5 MEP-poäng. Ludde gjorde tre spelmål samt två straffmål, utöver det en assist. Tredje bästa poäng fick Lasse Balstad med 1,9 MEP-poäng. Det är inte i varje match vi hittar Lasse på topp-3, men igår var han Mr 100% med två mål på lika många skott. Så klart gjorde Lasse även ett gott jobb i försvaret - som alltid. All statistik och målskyttar på handbollsligan.se. 

Mer om matchen i Media:
YIF:s segersvit ett minne blott Ystads Allehanda (plusinlåst) 
Seger mot YIF och serieledning HK Malmös hemsida

Nu har vi snart glömt förlusten och vi är nästan uppe på hästen igen. Nu håller vi helg och ser fram emot en toppmatch på hemmaplan mot Alingsås HK nästa torsdag. Biljetter till den köper du enklast på webben - klicka här.

/Jörgen Hansson

<< Tillbaka

 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSOR HANDBOLLSLIGAN
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners