SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget

IFK Ystad HK
20 - 29
Ystads IF HF
IFK Ystad HK20 - 29Ystads IF HF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 16 november, 15:00
Plats:Ystad Arena
Serie:Handbollsligan   Tabell >>
Samling:13:00
Derbyseger!
2019-11-17 14:01
Foto (Jeanette Lindeskog): Alexander Borgstedt borrade ner huvudet och tog sig igenom försvarsmuren.
Det blev en krigarseger över lokalkonkurrenterna IFK Ystad igår. Efter en trevande inledning så kom våra pågar igång efter 20 minuter och när första halvlek summerades ledde vi med 13-8. I andra halvlek var det inget snack om vilket lag som var bäst. Till slut vinner vi med hela 29-20. 

Vem om inte vår rutinerade lagkapten ledde våra pågar till seger. Alexander Borgstedt definierar en handbollsspelare som krigar sig till en seger. Han skiter i om han skrapar upp knäna eller armbågarna, han skall bara igenom försvarsmuren och sätta bollen i mål! Igår visade "il capitano" vägen till seger.    
Borgen, Alex, Alexander Borgstedt; oavsett vad du kallar honom så var det han som hade dagen med stort D. Han blev poängbäst med fantastiska 5,1 MEP-poäng. Han gjorde fem mål på sex avslut och landade på 83% i skottprocent (sällan en 9-meters spelare har så hög skottprocent). Dessutom var han som vanligt en klippa i försvaret. Näst bäst poäng fick Jim Andersson med 4,97 MEP-poäng. Jim blev vår bäste målskytt med sju mål och han missade bara ett skott - imponerande åter igen. På den andra kanten fick Hampus Andersson ihop 3:e bästa poäng med 3,8 MEP-poäng. Hampus var Mr 100% med sex mål på lika många skott. Längst bak stod "Maestro" Anders Persson för en gedigen och inspirerad insats, 11 viktiga räddningar gav en räddningsprocent på fina 35,5%. All statistik som vanligt på Handbollsligan.se.

Mer om matchen i Media
Ostoppbara YIF åter på tronen Ystads Allehanda (plusinlåst)
Klar derbyvinst för Ystads IF P4 Radio Malmöhus 
Kim Andersson tvingades bryta derbyt i Ystad SVT Sport

Nästa match blir en hemmamatch och det mot nykomlingarna IF Hallby. Se till att komma till Ystad Arena för att fredagsmysa den 22:e november med start kl. 19:30. Välkomna!

/Jörgen Hansson

<< Tillbaka

 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSOR HANDBOLLSLIGAN
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners