SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget

Ystads IF HF
34 - 26
IK Sävehof
Ystads IF HF34 - 26IK Sävehof

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 12 november, 19:00
Plats:Ystad Arena
Serie:Handbollsligan   Tabell >>
Samling:17:00
Stabil seger över IK Sävehof!
2019-11-13 11:41
Hela 5,3 MEP-poäng kom Jakob Nygren upp i igår (Foto: Jeanette Lindeskog)
Våra pågar fick till en riktig fullträff i matchen mot IK Sävehof igår. Nästan 75% av skotten gick i mål för våra pågar, vilket kan jämföras med Sävehofs 50%. Det slutade så klart med en YIF-vinst, den skrevs till 34-26 efter 18-12 i halvtid.

Två viktiga poäng mot regerande Svenska Mästarna blev belöningen. Dessutom ligger vi kvar på 3:e plats med +50 i målskillnad och 18 poäng på kontot.      

Härliga matchbilder från Jeanette Lindeskog hittar du nu i vårt Bildgalleri - klicka här. Bland annat den här bilden där kvällens poängkung, Jakob Nygren, skaffade sig en bred aveny in mot mål.
Röster efter matchen kom från många glada spelare och ledare:
- Kul att många tar för sig. Jag satte mina lägen. Härligt att vara hundraprocentig. Vi var oerhört motiverade och ville visa upp oss från bästa sidan inför derbyt på lördag, sa Hampus Andersson till Skånskan.
- Många levererade. Klurigt att ta ut vem som ska starta matcherna, sa Jerry Hallbäck. - Vi släppte 26 idag och har legat nere på 21 till 25 mål ett tag nu. Då är vi svårslagna. Mot Sävehof bäddade bra försvarsspel för segern, sa han vidare till Skånskan.
- Det var riktigt skönt. Vi vet att Sävehof spelar Europacupspel och har många matcher. Vi tryckte mycket på att vi ska springa och hålla ett högt tempo och vara aggressiva bakåt. Allt detta lyckades vi med idag, sa Jakob Nygren till YA. 

Fler uttalande hittar du i Gustav Wennerholms intervjuer:

Fyra spelare hade mer än 4 MEP-poäng igår, det är säsongsbästa! Bäste poängplockare blev Jakob Nygren med hela 5,3 MEP-poäng. Jacob gjorde sex mål och bidrog med sex assists. Imponerande! Näst mest poäng fick Hampus Andersson med 4,45 MEP-poäng. Hampus var hundraprocentig och gjorde sex mål på lika många skott, dessutom bidrog han med en assist. Hampus blev utsedd till matchens lirare. Tredje bästa poäng fick Jim Andersson med sina 4,4 MEP-poäng. Jim var också Mr 100% och satte samtliga sina sex skott i mål. All statistik som vanligt på handbollsligan.se.

Mer om matchen i Media:
INGA POÄNG MOT YSTAD Sävehofs hemsida
Hallbäck ville lyfta fram försvaret Ystads Allehanda (plusinlåst)
Stående ovationer för YIF efter kross Ystads Allehanda (plusinlåst)
Mästarna krossades – med stjärnan på bänken Skånska dagbladet (premium inlåst)

Efter den här matchen väntar Ystaderbyt. På lördag kl. 15 spelar vi på bortaplan i Ystad Arena mot IFK Ystad. Då ser vi till att skapa en sån ljudkullis att våra spelare känner vårt stöd från läktarplats. Har du inte biljett ännu skall du köpa en. Vi håller till på sektion C1 och C2. Forza YIF!

/Jörgen Hansson

<< Tillbaka

 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSOR HANDBOLLSLIGAN
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners