SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget

Redbergslids IK
21 - 25
Ystads IF HF
Redbergslids IK21 - 25Ystads IF HF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 13 oktober, 16:00
Plats:Scandinavium, Göteborg
Serie:Handbollsligan   Tabell >>
Samling:14:00
Två poäng med hem i bussen till Ystad för Herrlaget
2019-10-14 17:30
Bild: Matchens lirare Anders Persson finns nu på bilden på baksidan av YIF-bussen
"... men titta den ja. Hallå Persson! Ja men hallå Anders Persson! Den går inte å ta."

Ett citat från kommentatorn Patrik Westberg igår, direkt efter att Anders Persson gjort en fenomenal dubbelräddning på Niklas Fingrens två skott. Först räddar Anders ett niometersskott,  bollen går rakt ut till Fingren, då skjuter Fingren igen - men Anders har redan hunnit få upp armarna i vädret och gör då en enhandsräddning på ett "omöjligt" sätt. 

Den här situationen var det som fastnade mest på näthinnan när vårt herrlag besegrade Redbergslids IK igår med 25-21 (14-8). Förutom den fantastiska dubbelräddningen blev Anders Persson utsedd till matchens lirare.      
- Henrik Knudsens första halvlek är riktigt bra. Han gör mycket på egen hand och luckrar upp deras försvar. Jag är lite förvånad att de punktade (Kim Andersson) hela matchen för så bra utdelning fick de inte på det, sa Jerry Hallbäck till YA. 

Bäste poängplockare hos oss var Henrik Knudsen, han gjorde en riktigt bra match och fick ihop fantastiska 5,1 MEP-poäng. Knudsen blev också bäste målskytt med sju mål. Näst bäst poäng fick Anders Persson med 4,7 MEP-poäng. Anders stod inte bara för den grymma dubbelräddning utan han gjorde sammanlagt 18 räddningar och kom upp i 46,2% i räddningsprocent. Hampus Andersson fick 2,9 MEP-poäng och på den siffran blev han 3:e bäst i laget. Hampus var nära att bli 100%-ig i sitt skytte, det blev fem mål på sex skott. All statistik och målskyttar på Handbollsligan.se.  

Mer om matchen i Media:

Tack vare vinsten tog vi ett kliv upp till 3:e plats i den haltande tabellen. I nuläget har fem lag 10 poäng däribland vi själva. 

Näst på tur står hemmamatchen mot HK Varberg på Varberg på fredag kl. 19:30. Den vill du inte missa, för därefter blir det ett landslagsuppehåll som resulterar i 14 dagar utan match för herrlaget. Biljetter till YIF-Varberg köper du enklast på vår biljettsida - klicka här.

/Jörgen Hansson  

<< Tillbaka

 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSOR HANDBOLLSLIGAN
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners