SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget

IFK Skövde HK
21 - 22
Ystads IF HF
IFK Skövde HK21 - 22Ystads IF HF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 07 oktober, 19:00
Plats:Arena Skövde
Serie:Handbollsligan   Tabell >>
Samling:17:00
Härlig uddamålsseger över IFK Skövde!
2019-10-08 10:50
Det blev seger för vårt herrlag i den svåra bortamatchen mot IFK Skövde igår. De vann med uddamålet 22-21 efter att de hade ledningen med 13-9 i halvtid, en ledning som var uppe i fem mål efter ca. 40 minuter. Våra pågar fick därmed en skön hemresa på en sisådär 37 mil, numera en av de längsta i Handbollsligan. De två poängen i bagaget var både viktiga i tabellen och mentalt.     

Det finns ett talesätt på engelska som passar väl in just nu; "You win some. You lose some". Uddamålsförlust mot Lugi i förra matchen och nu uddamålsvinst mot Skövde. Ibland har man marginalerna med sig och ibland har man dom emot sig. Nästa match hoppas nog alla YIF-supporters att man slipper ha hjärtat i halsgropen, istället att det blir en klar vinst.   
Igår fick Erik Hvenfeldt förtroendet från start, som han förvaltade det! En rakt igenom taggad Erik räddade boll efter boll och till slut landade han på 11 räddningar, med en räddningsprocent på 35,5%. Dessutom kom Anders Persson in för att stå i vägen för två straffar, en var en räddning och den andra brände skytten i stolpen. Målvakterna var igår klart bidragande till vinsten. Några som gjorde målvakterna bra var dessutom våra försvarsspelare. De slet  hårt för att hålla ner Skövde på enbart 20 gjorda mål. Bra pågar!

Bästa utespelare igår var var våra båda kanter. Hampus Andersson blev bäste poängplockare med 3,7 MEP-poäng, han blev dessutom Mr 100% genom att sätta 5 av 5 skott. Jim Andersson fick ihop näst mest poäng med sina 3,2 MEP-poäng. Jim blev vår bäste målskytt med sex mål och dessutom bidrog han med en assist. Erik Hvenfeldt fick ihop 1,6 MEP-poäng och på det blev han 3:e bäste poängplockare. Alla målskyttar och statistik på handbollsligan.se.

Mer om matchen i Media:
 Ystads Allehanda (plusinlåst)
 Ystads Allehanda (plusinlåst)
Knapp förlust för IFK Skövde mot Ystad Skaraborgs Allehanda (plusinlåst)

Idag är det åter träning och det fortsätter pågarna med fram tills söndag. Då är det dags att återigen sätta sig i bussen längs västkusten för att kl. 16:00 möta RIK i Scandinavium. Vi hoppas på en bra träningsvecka helt enkelt, samt ytterligare en bra första halvlek och en lika bra andra halvlek i matchen mot De Vita Eleganterna kommande helg! 

/Jörgen Hansson

<< Tillbaka

 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSOR HANDBOLLSLIGAN
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners