SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget

OV Helsingborg HK
25 - 39
Ystads IF HF
OV Helsingborg HK25 - 39Ystads IF HF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 23 september, 19:00
Plats:Helsingborg Arena A
Serie:Handbollsligan   Tabell >>
Samling:17:00
14 plusmål med hem från Helsingborg
2019-09-24 11:08
En riktigt bra dag på jobbet. Det var vad våra spelare hade i Helsingborg igår. Tidig ledning i matchen, fler och fler plusmål ju längre matchen pågick och till slut en storseger. Tänk om alla matcher hade sett ut på det viset....

Segersiffrorna mot OV Helsingborg skrevs till 39-25 efter 18-12 i halvtid. Innebar två goa poäng och 14 plusmål för våra pågar. Fint som snus!
Giganten i vårt lag var Henrik Knudsen. Inkallad till laget från sin handbollspensionärs-tillvaro den 13 augusti, det efter att Dalibor Doder skadat tummen. Nu, sex veckor senare, var han vår enskilt viktigaste spelare mot OV. Åtta egna mål och på tio skott, hög kvalité i samarbetet med sina niometerskompisar samt två assist och härlig energi. De som hade sina tvivel på att vår sportgrupp värvat en trött 37-åring fick fel. Igår visade Knudsen att han fortfarande är en klasspelare.

Igår var inte bara Knudsen bra - det var många i laget som var bra i samma match. Då blir det också många mål framåt och få insläppta bakåt. 

Bäst poäng igår fick så klart Henrik Knudsen med sina 5,8 MEP-poäng. Näst flest poäng fick en annan 37-åring - Kim Andersson. Han gjorde fem mål, noterades för tre assist och noll tekniska fel, vilket resulterade i 3,3 MEP-poäng. En som fick begränsat med speltid var Ludvig Hallbäck, men trots det blev han 3:e bäste poängplockare med 2,7 MEP-poäng. Ludde gjorde sex mål på sju skott och han var 100%-ig i sitt straffskytte. Sammanlagt fick vi ihop 27,2 MEP-poäng medan OV fick ihop 9,6.All statistik och målskyttar på handbollsligan.se

Mer om matchen i Media: 
Höjdpunkter: Ystads IF krossade Helsingborg på bortaplan TV 4 Sport klipp
 Ystads Allehanda (plusinlåst)
OV helt utan chans i hemmahallen Helsingborgs Dagblad (plusinlåst)
Ny storförlust för OV OV Helsingborgs hemsida 

Nu väntar ett lite längre matchuppehåll innan det är dags att ta emot LUGI på hemmaplan den 3:e oktober. Biljetter till den matchen hittar du på vår biljettsida eller på Ystad Turistbyrå. 

/Jörgen Hansson

Foto: Jeanette Lindeskog

<< Tillbaka

 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSOR HANDBOLLSLIGAN
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners