Köp biljetter till Final 4 i Halmstad 9-10 mars!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022
U-lag/HJ

Ystads IF HF U - Anderstorps SK
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 12 februari, 19:30
Plats:Ystad Arena
Serie:Herr 1 södra   Tabell >>
Samling:18:15
YIF U tog viktiga poäng mot Anderstorp
2020-02-13 10:45
Jakten på förnyat kontrakt fortsatte igår för YIF U. Det blev en viktig seger med 33-30 (20-13) över Anderstorps SK och därmed två poäng in på kontot. 

Igår var YIF U förstärkta av Ludvig Hallbäck, Dalibor Doder, Erik Hvenfeldt och Johan Dahlin. - Ena delen av vårt uppdrag är att utbilda unga spelare och slussa in dem i seniorvärlden. Vi brukar ha en snittålder på under 18 år. Den andra delen - som man ofta glömmer bort - är att även finnas där för A-lagsspelare som behöver speltid eller som behöver träna på någonting speciellt i sitt spel. Det här var en jättefin möjlighet för en del A-lagsspelare att få en match i benen, sa tränaren Tor Blendberg till YA.              
Ludvig Hallbäck var punktad i runda tal 45 minuter men det blev ändå 13 mål för Ludde. Men framförallt fick han nyttig träning i försvarsspel. - Nu spelade han trea bakåt och fick jobba hårt. Det märktes att han blev trött, han är ju inte van att spela både framåt och bakåt. Det var nyttigt, sa Tor vidare. 

Bästa målskyttar blev Ludvig Hallbäck med 13 mål och Dalibor Doder med sju mål. Alla målskyttar i matchprotokollet.

Tack vare poängen klev vi upp på 9:e plats i tabellen, dock är vi fortfarande på kvalplats nedåt. Mer om matchen i Ystads Allehanda (plusinlåst): Handboll: YIF–stjärnor fick slita för segern – i division 1!

Nästa match är även den på hemmaplan i Ystad Arena. YIF U möter tabellfemman, Lugis farmarlag, HK Farmen på söndag kl. 15:00. Fri entré! Kom dit för att stötta våra pågar!

yif.se/Jörgen Hansson

<< Tillbaka

 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS