Köp biljetter till Final 4 i Halmstad 9-10 mars!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022

Herrlaget
DET BLEV EN ANDRAPLATS!
2024-03-28 21:35, Herrlaget
Foto: Bildbyrån - #23 Hampus Karlsson (matchens lirare i YIF)
Efter kvällens slutomgång i Handbollsligan stod det klart att vi slutar på en andraplats i serien. Det innebär att vi kommer att möta Alingsås HK i en matchserie i bäst av fem i slutspelet. Vi inleder på hemmaplan den 4 april 19.00 och biljetterna är redan släppta via vår hemsida!
 
Tänk på att det brukar bli väldigt mycket folk i slutspelet så köp biljetter snarast om du vill ha bra platser!
 
Kvällens match var inledningsvis ganska jämn men efter lite ofokuserat spel i slutet av första halvlek kunde Önnered gå till halvtidsvila med fyra mål upp 16-20.
 
Det var dock ett mer påkopplat lag i andra där även Erik Hvenfelt spelade upp sig i målet och Hampus Karlsson hade snörat på sig löparskorna.
 
Vinsten var aldrig riktigt hotad i andra halvlek och de vitklädda säkrade andraplatsen i tabellen efter vinsten med 38-35 och får därmed hemmaplansfördel i både kvartsfinalserien och en eventuell semifinalserie.
 
Matchen var den årliga välgörenhetsmatchen där våra generösa sponsorer bjöd på entrén till alla 2.046 gäster vilket gav nästan 100.000 kr till Star for Life Ukraine och 100.000 kr till vårt lag Handboll för alla. Stort tack till både sponsorer och gäster som gjorde aftonen till en folkfest!
 
Nu firar vi påsk och laddar inför första hemmamatchen i slutspelet - 4 april, 19.00.
 
KVARTSFINALERNA SPELAS:
4/4 YIF - AHK kl. 19:00
7/4 AHK - YIF kl. 16.00
10/4 YIF - AHK kl. 19:00
13/4 AHK - YIF kl. 19:00
16/4 YIF - AHK kl. 19:00
Damlaget
SERIENS SISTA MATCH!
2024-03-28 08:26, Damlaget
Foto: Bildbyrån - #32 Julius Lindskog Andersson
Det är en minst sagt tajt tabell inför kvällens sista omgång i Handbollsligan. Beroende på vårt och övriga lags resultat kan vi bli allt från tvåa till femma i tabellen inför slutspelet. Det är med andra ord en mycket viktig match mot Önnereds HK klockan 19.00.
 
Ikväll är årets välgörenhetsmatch där vi samlar in pengar till våra #viställerupp-projekt där vi bl a skänker pengar till Star for Life Ukraine och vårt Handboll för alla-lag. Det är fri entré så kom och fira in påsken med alla andra vitklädda. Biljetter finns att få på Himmaplan 9-12 eller i arenan från 17.00. Tänk på att vi räknar med mycket publik ikväll så kom i tid för att undvika köer.
 
(I pausen kommer vi att dela ut guldmedaljer till vårt damlag som blev seriesegrare i Allsvenskan.)
Herrlaget
VI PASSAR PÅ ATT FIRA TÖSERNA!
2024-03-26 16:36, Herrlaget
Vid torsdagens sista omgång i Handbollsligan ställs vårt herrlag mot Önnereds HK 19.00. Det är viktiga poäng som står på spel i tabellplaceringarna inför stundande slutspel.
 
Vi kör dessutom årets välgörenhetsmatch denna afton med fri entré för ALLA som vill se handboll i Ystad Arena. Våra underbara sponsorer skänker ett antal kronor per besökare och pengarna går till våra #viställerupp-projekt, bl a Star for Life Ukraine, Handboll för Alla och våra barn och ungdomar.
 
I pausen blir det medaljutdelning till vårt damlag som kvalificerat sig till Handbollsligan kommande säsong.
 
Så klä dig i vitt och inled påskfirandet med alla andra i YIF-familjen.
 
Gratisbiljetter finns att hämta på Himmaplan, Disponentgatan 6 i Ystad under onsdag och torsdag 9-12 eller i arenan där kassan öppnar TVÅ timmar före avkast, dvs 17.00.
Damlaget
VILKEN HELG VI HADE!
2024-03-25 16:12, Damlaget
Vinnare av Allsvenskan 23/24.
Fantastiska framgångar för våra ungdomslag med fyra lag vidare till finalspel i USM. Dessutom blev vårt damlag seriesegrare i Allsvenskan och spelar nästa år i Handbollsligan!
 
Här hittar ni lite bildspel, artiklar och självklart länkar till matchen om man vill se den igen.
 
Ystads Allehanda:
Skånesport:
Radiosporten Sveriges Radio:
Handbollskanalen:
 OBS! Alla rättigheter till hör respektive nyhetssida och fotograf.
Herrlaget
ÅRETS VÄLGÖRENHETSMATCH!
2024-03-25 15:54, Herrlaget
Foto: Bildbyrån - #6 Jakob Nygren, lagkapten.
På torsdag är det dags för oss att åter igen samla in pengar till välgörenhet och i år går pengarna till våra #viställerupp-projekt. Det innebär att en del går till Star for Life Ukraine och vårt gemensamma ”Handball for Hope”, en del till vårt Handboll för alla-lag och en del till vår barn- och ungdomsverksamhet.
 
Det är alltså fri entré till matchen och våra sponsorer skänker en summa för varje åskådare, så desto fler vi blir i arenan, desto mer pengar till välgörenhet!
 
BILJETTINFO:
Biljetter går att hämta gratis på vårt kansli på Himmaplan, Disponentgatan 6 i Ystad – tisdag-torsdag 09.00-12.00.
 
Vi öppnar även kassan i arenan redan 17.00 på matchdagen och då går det bra att hämta ut biljetter även där fram till matchstart. Vi räknar med mycket folk så kom i tid för att undvika köer.
 
(Ni som har säsongskort har självklart era platser även vid denna match.)
 
I pausen kommer vi att hylla vårt damlag som i går vann Allsvenskan och därmed är klara för Handbollsligan kommande säsong! Missa inte det.
Nyheter från våra lag
Herrlaget, 28/03 21:35 
Damlaget, 28/03 08:26 
Herrlaget, 26/03 16:36 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS