Herrlaget
Referat: Önnereds HK - Ystads IF HF
Tiomålsseger mot Önnered - upp i serieledning!
2021-02-06 17:04, Herrlaget

Det är en underbar form vårt herrlag är i. Trettiotre mål gjorda mot Önnereds HK och vi vinner med tio mål. Imponerande!

– Det var stabilt i dag. Det blev lite stress och Hawaiispel under någon period, precis som de vill ha det, men totalt sett hade vi kontroll på detta. Senast var vi bra framåt och nu ville vi göra en bra insats i försvaret och det gjorde vi verkligen, sa Oscar Carlén till YA.

Under uppvärmningen fick Niklas Kraft oturligt en boll i huvudet, bollen studsade i ribban och sen ner på honom. Erik Hvenfelt fick därför 60 minuter i målet och han gjorde en riktigt bra insats, han landade på 40% räddningar på spelskotten.

– Det är jättestarkt av honom. Det var klart att Kraft skulle starta men skadan kom 10–15 minuter före matchstart och då måste Hvenfelt ställa om och han levererade verkligen. Det var starkt mentalt och en bra erfarenhet för honom, sa Oscar vidare.

Framåt blev det återigen en match där vi gör +30 mål. Efter 22 spelade matcher har vi ett snitt på 29,9 mål per match vilket är bäst i ligan och ett fantastiskt resultat. Tack vare tiomålssegern igår har vi en målskillnad på +60 mål vilket kan jämföras med HK Malmös +68 mål. Vi gick även förbi Malmö och är i dagsläget serieledare med 35 poäng på 22 spelade matcher.

Resultat: 23-33 (12-16)