Köp biljetter till SM-slutspelet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022

IFK Kristianstad
24 - 31
Ystads IF HF
IFK Kristianstad24 - 31Ystads IF HF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 03 december, 19:00
Plats:Kristianstad Arena
Serie:Handbollsligan   Tabell >>
Samling:18:00
Herrlaget
Referat: IFK Kristianstad - Ystads IF HF
SEGER! Vi vann mot IFK Kristianstad på bortaplan
2020-12-04 12:01, Herrlaget
Foto: Jeanette Lindeskog
Det har gått nio år sedan vi vann mot IFK Kristianstad i Kristianstad. Nu är den 14 matcher långa förlustsviten bruten, för igår vann vårt herrlag mycket övertygande med siffrorna 31-24 (YIF-ledning 12-11 i halvtid). En seger som förde oss upp i serieledning återigen.

– Roligaste matchen i serien att vinna, helt klart, sa Dalibor Doder till YA.
Det var en taktisk vinst inte minst där distansskotten lyste med sin frånvaro, istället var det firma Hallbäck/Doder som gick på genombrott och sköt luriga skott innanför 9-meterslinjen. Och som de gjorde det! De gjorde 17 av våra 31 mål och båda hade en utdelning på över 80% skott i mål.

Jag ville spela mycket med ”Dado” för jag trodde att denna matchen skulle passa honom, med lite långsammare spel. Han gjorde det otroligt bra med tanke på de problem han haft med coronan och vaden. Han fick visserligen vila i försvaret, men framåt spelade han ju nästan allt, sa Oscar Carlén till YA.

I andra änden av planen spikade Niklas Kraft igen kassen inledningsvis, hans storspel gjorde att vi ledde med tre mål redan efter tio minuter. – Hehe, ja. Jag tror att det handlar rätt mycket om att försvaret var så bra i dag. Sen hamnar man väl i det man kallar zonen. Det kändes i alla fall riktigt skönt i dag, sa Niklas till YA.

När matchen var slut hade Niklas räddat 17 av 38 skott (straffarna borträknade) och landade på 44,7% räddningar. Mäktigt! Han blev utsedd till matchens lirare igår och under gårdagen blev han dessutom uttagen till bruttotruppen i herrlandslaget inför VM i Egypten i januari. Minst sagt en lyckad dag för Niklas! – Ja, så klart! Att man blir uttagen i en bruttotrupp till VM är så klart ett bevis på att det man gör är bra. Att man är på rätt väg.

Resultat: 24-31 (11-12)

Topp-3 poängplockare:
Ludvig HALLBÄCK, 6,3 MEP-poäng
Dalibor DODER, 5,9 MEP-poäng
Niklas KRAFT, 3,3 MEP-poäng

Topp-3 målskyttar:
Ludvig HALLBÄCK, 9 mål
Dalibor DODER, 8 mål
Johan DAHLIN, 3 mål

Matchens lirare: Niklas Kraft
                          
Mer om matchen i Media:
Ystads kärnkraftvapen en tickande bomb Skånesport

Vi kan fortsätta att njuta av segern tills nästa match och den är som bekant mot IFK Kristianstad. Returmötet spelas redan på söndag kl. 16:45 i Ystad Arena, tyvärr är ingen publik tillåten denna gången heller. Men du kan se matchen på  CMore eller på Sportkanalen med sändningsstart kl. 16:35 - klicka här för sändningen på Cmore.  

yif.se/Jörgen Hansson

<< Tillbaka

 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS