Referat: Ystads IF HF - OV Helsingborg HK
Femmålsseger mot OV Helsingborg - vi gick upp i topp i ligan!
2020-11-19 10:44, Herrlaget
Bild (Jeanette Lindeskog): Lasse Balstad var på strålande spelhumör igår - blev poängkung till på köpet
29-24 blev slutresultatet när vårt herrlag vann över OV Helsingborg. En härlig seger som blev den fjärde raka på åtta dagar och tack vare vinsten gick vi upp i serieledning (!) i en haltande tabell. Starkt av våra pågar att kunna hålla fokuset uppe under den här intensiva perioden med matcher i både Handbollsligan och i europaspelet.

Jag är jäkligt stolt över killarna, sa Oscar Carlén till YA.
Gårdagens Skånederby var så där lagom nervkittlande. Först av allt hamnade vi direkt i underläge med 0-3, men ingen panik syntes till hos ledarstaben. Vi jobbar oss ifatt sakta men säkert och vid ställningen 8-9 gör Lasse Balstad fem viktiga mål och för upp oss i ledning 15-11. Jim Andersson och Jakob Nygren för oss dessutom upp i ledning med 17-11 innan domaren blåser för halvtidsvila.

Sista 20 av första var riktigt bra. Ja överlag var väl första halvlek bra, men vi tog en del felbeslut framåt i början. Men annars såg det bra ut, framför allt bakåt där försvaret och Hvenfelt hade bra koll, sa Oscar vidare.

Ledningen i första halvlek lade grunden till segern, för i andra halvlek kunde våra pågar hålla undan trots att OV kämpade för att komma ikapp. Med sju minuter kvar att spela gör vi tre raka mål och OV gör noll innan matchen är slut. Skall man summera var det en svängig match där OV chockade i början och fick jaga därefter - för våra pågar försvarade ledningen bra.

Vi lät dem aldrig komma närmre än två bollar, och jag är jättenöjd att vi lyckades vinna och att vi fortsätter vara ett vinnande lag, sa Oscar till sist.

Resultat: 29-24 (17-11)