Referat: Eskilstuna Guif IF - Ystads IF HF
Go seger mot Eskilstuna GUIF igår
2020-10-08 12:07, Herrlaget
Bild: Det var en riktig lagseger igår och då passar det bra med ett lagfoto på pågarna som gjorde det.
Tre vinster på rad är facit för herrlaget efter gårdagens seger över GUIF. Vinstsiffrorna blev  30-28 efter YIF-ledning även i halvtid med 16-11.

Det var en fin laginsats som resulterade i seger. Tolv utav tretton utespelare noterades för mål och båda våra målvakter gjorde en bra insats mellan stolparna. Riktigt härligt att se!
Matchen var jämn de första fem minuterna, därefter drog våra pågar ifrån och hade ledning med som mest åtta mål efter 23 minuter då ställningen var 14-6. GUIF kom igen förvånansvärt bra i slutet av första halvlek och i halvtid ledde vi med fem mål vid ställningen 16-11.

– De 20-25 första minuterna är riktigt bra. Sen tappar vi lite mot slutet, men på det hela taget en bra halvlek, sa Oscar Carlén till YA.

När andra halvlek startade fortsatt GUIF att minska vår ledning. De gjorde halvlekens första mål och reducerade vår ledning till fyra mål. Efter 45 minuter gjorde GUIF tre raka mål och då var vår ledning enbart två mål. Det väckte våra spelare som gjorde tre raka mål. Men vår ledning med fem mål åts upp igen och hade inte Niklas Kraft gjort en straffräddning med 59:45 på klockan så hade vår ledning krympts till ett mål. Men Kraft gjorde straffräddningen och vi kunde vinna med två mål. Ett rafflande slut som man inte förväntade sig efter en riktigt bra första halvlek från våra pågars sida.

– Det är fint, Kraft kommer in och gör lite avgörande räddningar där. Men med tanke på hur bra deras målvakt var (Daniel Freyr Andrésson, 22 räddningar) är jag glad att vi hade en så stor ledning att gå på. Det var inte lätt att göra många mål i andra halvlek, sa Oscar vidare.

Poängbäst i vårt lag blev Ludvig Hallbäck med 4,1 MEP-poäng. Ludde gjorde sex mål och han noterades även för tre assist. Näst bäste poängplockare blev Jonathan Svensson med 3,5 MEP-poäng. Svesse gjorde även han sex mål och han bidrog med två assist. Jim Andersson fick ihop 2,2 MEP-poäng det blev han trea på. Jim gjorde fem mål igår. All statistik som vanligt på handbollsligan.se.

Mer om matchen i Media:
YIF går som tåget Skånska Dagbladet
Ystads IF vann mot Eskilstuna Guif på bortaplan Sportbladet
Dippen förstörde för herrarna GUIF:s hemsida

Tack vare segern gick vi upp till 2:a plats i Handbollsligan, visserligen i en haltande tabell. En fin start för laget och för nya tränarduon Carlén/Lindgren. Näst på tur står match mot HK Malmö på söndag. mer inför den matchen imorgon.