Referat: Ystads IF HF - HK Varberg
Storseger mot Varberg gav 2:a plats
2019-10-19 14:00, Herrlaget
Foto (Jeanette Lindeskog): Oftast fick Varbergsspelarna bara se ryggtavlan på Johan Dahlin.
Svävade du också på moln efter hemmamatchen mot Varberg? Det gjorde i alla fall våra spelare som hade breda leenden när slutsignalen gick i Ystad Arena. Inte så konstigt faktiskt, för de hade tagit med sig en stor målskillnad och två poäng in i en träningsfri helg. Dessutom klev de upp på en (tillfällig?) andra plats i Handbollsligan. Som ni förstår känner killarna glädje, stolthet och trygghet efter den här vinsten. Sköna känslor!

Se intervjuerna med matchens profil, Jim Andersson, samt Filip Pettersson:
Filip Pettersson

Vinsten igår skrevs som bekant till 35-24 efter YIF-ledning med 16-13 i halvtid. De elva plusmålen gör att vi nu har +32 mål och 12 poäng samt en andra plats i ligan. Det är tre plusmål mer är trean HK Malmö, ett lag  som har en match mindre spelad samt 12 poäng. Idag möts Alingsås och Malmö och då avgörs det om vi ligger kvar som tvåa efter landslagsuppehållet. Se tabellen på Handbollsligan.se - klicka här.

Man of the match igår blev Johan Dahlin. Tack vare 60 minuters stabil insats framåt och bakåt, fem egna mål bland annat,  fick han ta emot priset som matchens lirare från Bönor & Blad.
Mest poäng fick Ludvig Hallbäck med sina 3,8 MEP-poäng. Efter att ha blivit punktad merparten av första halvlek, fick han därefter fart på målproduktionen och slutade på fem mål samt fyra assist. Näst bäste poängplockare går blev Jim Andersson med 3,7 MEP-poäng. Jim gjorde sex mål (flest i laget) däribland ett sevärt mål när han från egen planhalva, med dålig balans, drar bollen rätt över planen in i mål. Henrik Knudsen gjorde 3,1 poäng och på det blev han tredje bäst. Knudsen spelade inte ens halva matchen men fick ändå ihop fem mål på sex skott. Alla målskyttar och statistik på handbollsligan.se.

Mer om matchen i Media:

Nu väntar ett nästan två veckor långt speluppehåll för pågarna, det tack vare landslagsuppehållet. Kim Andersson är den ende som kommer att spela matcher under den här perioden - då i blågul landslagströja. Nästa match blir på hemmaplan den 31:e oktober mot Önnered.

Önskar trevlig helg till alla YIF-supporters!