Köp biljetter till Final 4 i Halmstad 9-10 mars!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022

Lödde Vikings HK Röd
22 - 23
Ystads IF HF 1
Lödde Vikings HK Röd22 - 23Ystads IF HF 1

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 11 februari, 11:20
Plats:Tolvåkers Idrottshall B
Serie:F12 Syd Nivå 1
Samling:09:15, McDonalds parkering
Aktivitetsinfo: Samling kl. 9.15 på McDonalds parkering i Ystad eller kl. 10.20 på plats i Tolvåkers Idrottshall i Lödde.

Meddela i förväg om ni kör direkt!
Spännande slutminuter i Lödde
2024-02-11 18:11

Efter förra helgens fina insats i hemmamatchen mot OV Helsingborg var det dags att följa upp med ny match, denna gång mot Lödde Vikings som befinner sig på den övre halvan och på 5:e plats inför vårt möte. När vi möttes under hösten i Västervånghallen var det en jämn tillställning fram tills paus och därefter orkade vi inte riktigt hänga med och det slutade med en förlust med 23-28. Det känns dock som vi gjort fina framsteg under säsongen och att vi absolut kan mäta oss med lagen som ligger i mellanskiktet av tabellen.

 

Matchen är jämn under första halvlek, lagen byter mål med varandra utan att någon lyckas dra iväg målmässigt. Vi varvar fina försvarsspel med lite enklare fel i positioner ibland vilket bjuder Lödde på en del mål vi kanske annars hade kunnat undvika. I anfallsspelet är det också lite varierat, vissa anfall kommer vi i bra fart och har fint tålamod medans nästa anfall kan bli lite väl stillastående och svårt att hitta lägen. Ställningen i halvlek blev 9-9, vilket var helt rättvist sett till matchen dittills.

 

När vi kom ut efter pausen så verkade allt plötsligt stämma och vi drog ner antalet fel både framåt och bakåt vilket gjorde att vi kunde dra ifrån till en ledning med 5 mål som mest och då kändes läget väldigt stabilt. När vi sedan får en straff som Junia förvaltar i mål samtidigt som Lödde får en 2-minuters utvisning var känslan att vi skulle kunna göra ett slutgiltigt ryck och knyta ihop säcken. Dessvärre lyckas vi inte förvalta denna utvisning vidare bra och reaktionen blir nästan den omvända när vi kort efter drabbas av en egen utvisning och Lödde därefter gör 4 raka mål och plötsligt är vi i underläge med drygt 4 minuter kvar att spela.

 

Historiskt sett har vi haft lite svårt att resa oss i dessa tuffa lägen och därför var det extra skönt att Nicole satte 21-21 kort därefter och att vi bröt motståndarnas pågående momentum. Ytterligare ett mål av Lödde, men därefter replik genom Elli som gjorde 22-22 och matchen låg helt öppen. Med 2:30 kvar tilldöms Lödde en straff och här gör Siri en helt matchavgörande räddning. I anfallet efter gör Martina 23-22 och nu höll nervositeten verkligen på att slå i taket. Hallen hade fyllts på under de avgörande minuterna och ljudnivån var ganska hög. Det gör det ännu svårare att hålla huvudet kallt, men vi lyckades rida ut stormen genom att hålla i bollen sista 30 sekunderna och än en gång få känna segerns sötma och sjunga om "Ystadskärlek" i omklädningsrummet efter matchen.

 

Laginsatsen ska verkligen lyftas fram idag, för det var den som gjorde att vi höll oss kvar i matchen ända fram till slutet när Siri klev in med sin räddning och Martina avgjorde matchen som gav oss 2 poäng. Bra jobbat allihop!

 

Lödde Vikings HK Röd - Ystads IF HF 1 22-23 (9-9)

Målskyttar:

Junia 5

Astrid 5

Engla 4

Martina 3

Linnea 3

Mika 1

Elli 1

Nicole 1

 

<< Tillbaka

 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS