Köp biljetter till Final 4 i Halmstad 9-10 mars!
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022
Damlaget

Ännu en uddamålsförlust för Damlaget
2019-10-14 14:59
Det är en lång resa från Ystad till Uddevalla. Igår blev det även en lång hemresa för Damlaget. Det blev nämligen uddamålsförlust och dom svider extra mycket på hemresan, noll poäng i bagaget och många timmar på buss de drygt 80 milen tur & retur. Förlustsiffrorna skrevs till 18-19 mot GF Kroppskultur efter 10-10 i halvtid.
Det var jämnt mest hela vägen och där lagen  i 1:a halvlek skiftades om att ha ledningen. Vid ett tillfälle var "Kropps" ledning uppe i tre mål, men den vanligaste skillnaden var enbart ett mål. YIF-tjejerna hade 18-18 med fem minuter kvar att spela men den tiden räckte inte till, utan istället gör Kropps matchens sista mål till 19-18.

- Vi har hela tiden varit inställda på att det är många om budet vad gäller toppstriden. Tyvärr kom vi inte alls upp i nivå i vårt anfallsspel idag. Det var alldeles för tamt och det är svårt att vinna matcher om man bara gör 18 mål, sa tränaren Daniel Svensson till YA. Danne hyllade istället försvars-och målvaktsspelet; - Det är jättebra att bara släppa in 19 mål och Malin Hermansson var duktig i målet. Jasmina Djapanovic ska också ha beröm. Hon drog ett tungt lass. Läs mer om matchen i Ystads Allehandas artikel:  (plusinlåst)

Återigen blir Nina Djapanovic främste målskytt, igår gjorde hon en tredjedel av målen - sex mål alltså. Näst bästa målskytt blir Sandra Nilsson med fem mål. Alla målskyttar i matchprotokollet.

Nu har Damlaget 14 dagar på sig att träna och ladda om batterierna. För nästa match spelas inte förrän den 27:e oktober, då möter man HF Somby/Skövde på bortaplan med matchstart kl. 14:00. Vissa gånger kommer det att bli långt mellan matcherna eftersom två lag dragit sig ur serien (HK Farmen Damer och Kävlinge HK). Nu är det enbart tio lag kvar i Division 1 Södra.